Broer en zus De Kok het behendigst in de Kleine Tour

STEENBERGEN – Ook na de behendigheidsrit die vanmorgen werd verreden in de Oudlandsestraat, zit het geel nog altijd stevig om de schouders van Mathijs de Kok en Evi Jongenelen.

Mathijs legde het parcours met de kegels, de ballen en de wip als snelste af in 20,5 seconden, zonder ook maar één hindernis te toucheren. Zodoende won hij de behendigheidswedstrijd en versterkte hij zijn leidende positie in het algemeen klassement. Max Romme en Wouter Sloekers legden in het dagklassement beslag op de tweede en de derde plaats bij de jongens.

Bij de meisjes moest klassementleidster Evi Jongenelen de dagzege laten aan Emmelie de Kok, het zusje van Mathijs, die bij de behendigheidsrit de minste strafpunten liet noteren. Sanne Jongenelen werd tweede, Evi eindigde als derde, maar behield dus wel de gele trui.

De witte truien voor de grootste stijgers in het klassement gingen vandaag naar Bart Helmons, die maar liefst 69 plaatsen klom en nu 32ste staat in de rangschikking, en naar Fenna van de Kasteele, die zelfs 70 plaatsen wist op te klimmen, van de 87ste naar de 17de plek in de tussenstand.

De zwarte trui die Raymond Kouwen overdag droeg als grootste pechvogel bracht hem zeker geen ongeluk, want hij won er vandaag de blauwe trui mee (de prijs voor de meest gemiddelde prestatie). Bij de meisjes werd dit tricot vanavond uitgereikt aan Evi Bouwens. De zwarte trui kon ditmaal gelukkig in de kast blijven.

Uitslagen behendigheidsrit jongens

1. Mathijs de Kok, 2. Max Romme, 3. Wouter Sloekers, 4. Ian Trouw, 5. Luuk Leeuw, 6. Romano van Bers, 7. Kyle Zantboer, 8. Tijmen Iriks, 9. Rick Augustijn, 10. Brent Jongenelen.

Uitslagen behendigheidsrit meisjes

1. Emmelie de Kok, 2. Sanne Jongenelen, 3. Evi Jongenelen, 4. Kiki Heshof, 5. Eva Heshof, 6. Ida Zantboer, 7. Iris de Wit, 8. Lisa de Hoog, 9. Kyra Trouw, 10. Fenna van de Kasteele.

Algemeen individueel klasement jongens

1. Mathijs de Kok, 2. Max Romme, 3. Luuk Leeuw, 4. Ian Trouw, 5. Romano van Bers, 6. Wouter Sloekers, 7. Brent Jongenelen, 8. Rick Augustijn, 9. Tijmen Iriks, 10. Tom Feijtel.

Algemeen individueel klassement meisjes

1. Evi Jongenelen, 2. Sanne Jongenelen, 3. Emmelie de Kok, 4. Kiki Heshof, 5. Eva Heshof, 6. Ida Zantboer, 7. Lisa de Hoog, 8. Iris de Wit, 9. Merel Janssen, 10. Marena van Bers.

Algemeen ploegenklassement jongens

1. Rabobank Zuidwest-Brabant, 2. Jolanda’s Pedicure Salon, 3. Boekhandel Vermeulen.

Algemeen ploegenklassement meisjes

1. Sportshop Heshof, 2. Formido Steenbergen, 3. Dansschool Brouwersgast.

Algemeen klassement etapperijden jongens

1. Jolanda’s Pedicure Salon, 2. Vuurwerkland Steenbergen, 3. Boekhandel Vermeulen

Algemeen klassement etapperijden meisjes

1. Madri Install Service, 2. Verkaart Bouwbedrijf, 3. Formido Steenbergen.

Kijk voor de volledige uitslagen op www.kleinetour.nl

Fotoalbums van de Kleine Tour vindt u via:

https://kijkopsteenbergen.nl/albums/kleine-tour-2016-dinsdag-23-augustus.html

https://kijkopsteenbergen.nl/albums/kleine-tour-2016-maandag-22-augustus.html

https://kijkopsteenbergen.nl/albums/kleine-tour-2016-woensdag-24-augustus.html

Foto's Mark Koenraadt