Broekhuis maakt zich op voor de volgende generatie

STEENBERGEN – De aannemer is begonnen, de interieurbouwer heeft het ontwerp gereed en de kleuren voor het nieuwe interieur zijn bepaald. Bij juwelier Broekhuis staat een grootscheepse verbouwing op het programma en maken ze zich op voor de volgende generatie.

Sinds 1953 is de Firma Broekhuis gevestigd aan de Grote Kerstraat in Steenbergen. Na Adri Broekhuis, die in 1953 de grondslag legde voor het bedrijf en Dick Broekhuis die sinds 1976 aan het roer staat, is het nu tijd dat de volgende generatie in hun voetsporen gaat treden. Paul Bogaard en Kelly Bogaard-Broekhuis zijn er klaar voor.

Voordat het zover is wordt het bedrijf nog een keer helemaal verbouwd en voorzien van een geheel nieuw interieur. De panden op nummer 5 en nummer 7 worden op dit moment uitgebroken om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. In de nieuwe winkel komen vier afdelingen die zich van elkaar onderscheiden in inrichting, vloer en kleur. De horloge speciaalzaak wordt geïntegreerd in het geheel geïntegreerd en er komen nieuwe afdelingen voor zilveren sieraden en gouden sieraden met en zonder briljant en er komt een geheel nieuwe trouw- en relatieringen corner.

Grote kortingen tijdens verbouwing

Om dit alles te realiseren moet nog een hoop werk worden verzet en worden de sieraden en horloges tijdelijk ondergebracht in de naast gelegen klokken- en barometer speciaalzaak. Voor de consument het moment om binnen te lopen en voordeel te halen. Want Broekhuis biedt namelijk gedurende de verbouwing grote kortingen op een groot deel van zijn collectie. “Uiteraard worden de collecties goed onderhouden en komen alle nieuwe modellen gewoon binnen. Deze worden gepresenteerd in een aparte afdeling zodat er een duidelijk beeld is van de nieuwe 2017 collectie en de uitlopende aanbiedingen met kortingen tot maar liefst 50 procent”, aldus Broekhuis.

Na de verbouwing wordt ook de klokken en barometer speciaalzaak opnieuw ingericht en verder uitgebreid. In deze zaak is nu eveneens voordeel te halen want ook hier worden kortingen gegeven tot maar liefst 50%.

Nog lang niet met pensioen

Op de vraag aan Dick Broekhuis of hij na 42 jaar met pensioen gaat wordt met een glimlach geantwoord: “Nee ik blijf nog zeker 10 jaar doorgaan. We hebben een veel te leuk bedrijf en ik zou de dagelijkse omgang met mijn klanten en mijn medewerkers niet willen missen”.

Dick Broekhuis en zijn Team nodigen ieder uit om langs te komen en te profiteren van bijzonder voordeel. Broekhuis is, naast de normale openingstijden, ook open op zondag 21 mei ter gelegenheid van de opening van de Steenbergse Haven en op donderdag 25 mei Hemelvaartsdag.

Foto: Paul Bogaard en Kelly Bogaard-Broekhuis aan tafel bij de interieur bouwer. Na de goedkeuring van de tekeningen zijn ze druk aan de slag met de materialen en de kleurstalen.