Briljanten echtpaar Rommens in Dinteloord

DINTELOORD – In hun echtelijke woning aan de Westerstraat vieren Frie (86) en Riet (88) Rommens-Ernest vandaag hun vijfenzestigste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van het briljanten huwelijksfeest vereerde burgemeester Van den Belt de jubilerende echtelieden vanmorgen met een bezoek. Het werd een gezellige bijeenkomst, waarbij vooral de 'bruidegom' flink op zijn praatstoel zat.

In het huis van Frie’s tante Cor leerden Frie en Riet elkaar kennen. Riet was daar werkster. ,,Bij onze eerste ontmoeting sloeg de vonk direct over,’’ vertelt Frie. Na een leuke verkeringstijd trouwden Frie en Riet in 1951 voor de wet. Vanwege zijn militaire dienstplicht kon het huwelijk pas anderhalf jaar later kerkelijk ingezegend worden.

Uit het huwelijk van Frie en Riet kwamen drie kinderen voort, te weten Freddy (1953), Marianne (1958) en Joke (1959). Terwijl Riet de zorg voor de kinderen en het huishouden voor haar rekening nam, werkte Frie als vrachtwagenchauffeur voor transportbedrijf West-Friesland in Wuustwezel.

Bowlingbaan

In 1970 namen de echtelieden het beheer over van een bowlingbaan in de Damstraat in Roosendaal. Daar beleefden ze mooie jaren. ,,Met sommige klanten had ik zo’n goede klik, dat zij mij ‘moeder’ noemden,’’ vertelt Riet lachend. Na zes jaar besloot Frie weer als vrachtwagenchauffeur aan de slag te gaan. Hij deed dat tot en met zijn zeventigste jaar.

Na vijfenzestig jaar zijn Frie en Riet nog altijd gelukkig samen. Het geheim van dit lange en gelukkige huwelijk is ‘om er samen voor te gaan’. ,,De verbintenis die we indertijd zijn aangegaan, nemen we zeer serieus. Ons huwelijk is letterlijk tot de dood ons scheidt.’’

Foto: Stanley van Aken©KijkopSteenbergen.nl