Brief van Sinterklaas: ‘Lieve kinderen in de gemeente Steenbergen’

Wat een toestand allemaal hè dit jaar, met die vervelende corona! Ook in Spanje hebben we er heel veel last van. Jullie mochten zelfs een tijdje niet naar school heb ik begrepen van mijn les-Pieten. Gelukkig nu weer wel en goed opletten hoor, want daar word je wijzer van.
Op de stoomboot gaat alles goed, dus we zijn volle kracht onderweg naar Nederland, maak je maar niet ongerust.
Maar we moeten er natuurlijk ook voor zorgen dat we allemaal gezond blijven. Daarom kan ik dit jaar niet zoals ik altijd doe met de boot aankomen in De Heen, Dinteloord, Kruisland, Nieuw-Vossemeer en Steenbergen, en ook niet met de auto op de Welberg. Dan zou het veel te druk worden en worden we misschien wel ziek.
Dat zou ik helemaal verschrikkelijk vinden, want het moet juist één groot feest zijn als ik er ben om mijn verjaardag te vieren en jullie cadeautjes te brengen.
En ben maar niet bang, want ik rij echt niet stilletjes voorbij hoor. Burgemeester Ruud van den Belt van de gemeente Steenbergen heeft aan de Hoofdpiet laten weten dat hij mij, namens jullie allemaal, persoonlijk welkom zal heten. Daar ben ik uiteraard erg blij om, vooral ook omdat de ontvangstcomités van alle kernen hieraan meewerken.
Samen staan we sterk, zo noemen ze dat, en dat is in deze vreemde tijd nog belangrijker dan anders.
Helaas kunnen jullie niet bij die ontvangst aanwezig zijn, maar ook daarvoor is een oplossing gevonden, want op zondag 15 november vanaf 12.00 uur kun je op SLOS TV zien hoe ik in Steenbergen ben aangekomen.
Kijken hoor! En we gaan in de weken tot en met 5 december nog veel meer leuks doen op de lokale televisie!

Heel veel groetjes van Sinterklaas en alle Pieten!

SLOS TV is te vinden op Kanaal 41 van Ziggo, kanaal 1402 van KPN, kanaal 804 van Delta en kanaal 12 van Caiway. Raadpleeg voor overige providers het menu van deze providers. De uitzendingen zijn ook te volgen en terug te kijken op www.slos.nl/tv