“Bridgen is goed voor het geheugen en voor fijne contacten”

WELBERG – Vorige week werden op zaterdagmiddag in zaal Koch de kaarten geschud voor de najaar bridgedrive van Bridgeclub Welberg. Rond de tafel 28 deelnemende bridgeparen, totaal dus 56 kaartliefhebbers die ontspannen gespannen het bridgespel speelden. “Natuurlijk is er een wedstrijdelement. De kaarters willen met hun kaartpartner graag winnen. Maar het bridgen is vooral een fijne bezigheid. Je bent onder de mensen, doet contacten op en het spel is ook een uitstekende training voor het geheugen”, vertelt secretaris Ria Adriaansen van Bridgeclub Welberg. Zij houdt tijdens de najaarsdrive een oogje in het zeil en noteert alle resultaten.

“Het leuke aan bridgen is vooral het samenspel. Tijdens het kaarten is er concentratie, maar door het kaartspel worden leuke contacten opgedaan en is er onder de deelnemers altijd wel gezelligheid”, vertelt Ria Adriaansen. “Wel is het jammer dat de belangstelling voor het bridgen zo terugloopt. Dat merken wij bij Bridgeclub Welberg, maar dat wordt ook regionaal en landelijk opgemerkt”.

‘Lidmaatschap is niet duur’

“Dertig jaar geleden ging bijna iedereen bridgen, vooral senioren. Tegenwoordig hebben de mensen veel meer activiteiten. En je hoort vaak dat mensen niet meer op bridge gaan omdat ze vaker weg zijn vanwege een vakantie. Maar dat laatste is een slecht argument. Als je weg bent, dan houdt het bridgen even op en je pakt de draad weer op bij terugkomst. Geen enkel probleem. Een lidmaatschap kost voor een jaar slechts 47 euro. Daarvoor ben je meteen ook lid van de Nederlandse bridgebond en ontvang je het bridgeblad. Je kunt vervolgens ook overal in het land deelnemen aan bridgetoernooien”.

‘Informeer eens naar de mogelijkheden’

“Bridgen kan iedereen overigens leren. Je moet wel eerst op cursus, dat wel. Maar dan leer je het kaartspel en alle regels vrij snel. Ik roep belangstellenden daarom op om eens te informeren naar de mogelijkheden. Dat kan eenvoudig door me te bellen via telefoon (0167) 56 34 34 of 06 43 917 462. Een mailberichtje sturen kan ook via het mailadres: bridgeclubwelberg@ziggo.nl”,  aldus secretaris Ria Adriaansen van Bridgeclub Welberg.