Bridgeclub Prinsenland: 25 jaar kaarten met plezier

DINTELOORD – Achterin de zaal van Restaurant Thuis! slaat een deel van het organiserend feestcomité van Bridgeclub Prinsenland genoeglijk de bridgers van het jubileumbridge van de 25 jaar oude vereniging gade. “We hebben 76 aanmeldingen voor deze feestdag. Overige leden hebben helaas andere bezigheden. Maar wij zijn blij dat zo’n groot deel van onze bridgers present kan zijn. We hebben in totaal 96 leden”, vertelt Han Tielkemeijer. Hij is voorzitter van de jubileumcommissie.

Die commissie wordt naast Tielkemijer gevormd door Nel Jongers, Lenie Naeije, Ad Breure, Frans van Herk en Teun Stolk. De laatste drie zijn aanwezig bij het verrassingsonderdeel van het jubileumfeest dat zaterdag 25 mei werd gevierd. Dat onderdeel bestond uit een bezoek aan de reusachtige tomatenkwekerij van het echtpaar Van Marrewijk.
“Normaliter komen we op dinsdagavonden bijeen voor een bridgeavond in het Dorpshuis. Ook vanavond gaan we daar met zijn allen naar toe en schuiven we aan voor een feestelijk buffet. Dat zal worden afgewisseld met opnieuw bridgen. Ook vertelt Chris Prent verhalen uit de oude doos; gebeurtenissen uit de beginjaren van onze bridgeclub. Die werd overigens opgericht in de voorloper van Thuis!, hotel De Beurs”, zo laten de feestcommissieleden weten.

‘Goed voor de geest’

Ze maken graag promotie voor hun kaartsport. “Bridgen is heel goed voor de geest. Het is een leuk spel, een spel waarbij het aantal punten dat wordt behaald niet het zwaarste telt. Het is het samenspel met de bridgepartner van dat moment dat het eindresultaat bepaalt. Bovenal is het bridgen goed voor het sociale contact. Dat vinden onze leden belangrijk. En bridgen kan je overal doen, dat is eveneens een voordeel”.

Kortsluiting

Meestal gaat het bridgen heel plezierig en gezellig. Al gebeurt het weleens dat er kortsluiting ontstaat tussen bridgeparen die graag willen winnen. “Ik nam eens deel aan een bridgeweekend. Daar werden twee bridgers aan elkaar gekoppeld en aanvankelijk leek het super te gaan tussen die twee. We voorspelden zelfs een amoureuze afloop. Maar na drie avonden stapte de heer in het gezelschap boos op. “Met jou kaart ik nooit meer! Zo riep hij zijn nieuwbakken bridgepartner toe”, vertelt Nel Jonkers. “Gelukkig is dat in onze vereniging nog niet voorgekomen. Het gaat er hier al 25 jaar heel gezellig aan toe”.

Wie belangstelling heeft voor het bridgen kan op dinsdavonden tussen 19:45 en 23:00 uur eens een kijkje komen nemen in het Dinteloordse Dorpshuis.

Door: Peter Vermeulen