Bridgeclub De Vliet pakt hoofdprijs van Groot Steenbergs Bridgekampioenschap

STEENBERGEN – Het was een gespannen strijd vanmiddag in de zaal ’t Evenement van ontmoetingscentrum ’t Cromwiel. Niet minder dan 52 bridgeparen van de bridgeclubs Steenbergen, Prinsenland, De Vliet en Welberg streden om de hoogste eer. Daarmee ging Bridgeclub De Vliet uiteindelijk strijken. Uit handen van wethouder Petra Lepolder en voorzitter Cees Franken van organiserende bridgeclub Steenbergen mocht De Vliet voorzitter Ton Voorheijen daarom de begeerde bokaal in ontvangst nemen.

Het kampioenschap beleefde dit jaar zijn 10-jarig bestaan. Elk jaar neemt een van de bridgeclubs de organisatie van het evenement op zich. Dit keer was het Bridgeclub Steenbergen die het genoegen had. Voorzitter Cees Franken sprak bij de opening zijn tevredenheid uit over de uitstekende deelname. 52 Paren, dus 104 bridgers, was dan ook een uitstekende oogst. Die had nog groter kunnen zijn met de deelname van Bridgeclub Kruisland. Wegens omstandigheden ontbraken de bridgers van deze vereniging dit jaar. “Maar wellicht dat ze er in 2018 weer bij zijn”, vertelt secretaris Marion van de Kerkhof. Zij kijkt tevreden terug op een geslaagd evenement. “We hebben gebridged in een uitstekende sfeer. En tussen de middag hebben de deelnemers zich de lunch goed laten smaken”.

Verkorte uitslag

Er werd gestreden in vier lijnen (A tot en met D). De respectievelijke winnaars daarbij waren: A-lijn: Eem Kaptein en Cees Franken (60,12%), B-lijn Nella van Ruiswijk en Diny van Dorst, C-lijn Corrie Blommerde en Els van Vugt en D-lijn: Conny Rademakers en Ria Bernaerds.

In Steenbergse Courant van a.s. vrijdag wordt uitgebreider op dit kampioenschap teruggekomen.

Foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl