Brent Jongenelen en Kyra Trouw winnaars 51e Kleine Tour Steenbergen

STEENBERGEN – De 51e Kleine Tour kan wederom als een geslaagd evenement in de geschiedenisboeken. Het werd vooral een gezellig evenement met de bekende spanning. Al ging de individuele strijd zowel bij de jongens als de meisjes voornamelijk om drie hoofdrolspelers. Winnen in de Kleine Tour is een hele eer, sportief meedoen en er van genieten is echter het belangrijkste. En dat deden de 216 deelnemers zeker. Zo ook hun begeleiders en alle tourmedewerkers.

Na de weer spannende behendigheidsrit waar de klassementsposities nog behoorlijk konden veranderen eindigden zowel bij de jongens als de meisjes hetzelfde drietal op de hoogste plaatsen. Bij de jongens was Brent Jongenelen uiteindelijk de sterkste al maakte de winnaar van vorig jaar – Rinz van der Staal – het hem zeker moeilijk. En ook Sjoerd Bijlsma reed een sterke tour. Hij behaalde veelvuldig de derde plaats en claimde die ook in de eindklassering. Brent Jongenelen was overigens ook winnaar in de 48e en 49e editie.

Kyra Trouw stevig op eerste plaats

Bij de meisjes was Kyra Trouw de onbetwiste leidster. Vier dagen op rij stond ze stevig op plek nummer 1,  ook in het eindklassement was dat haar plaats. Nummer twee Loïs Bouwens en nummer  drie Maxime van Duijn deden hetzelfde voor hun plaatsen.

Bouwbedrijf Verkaart en Madri Install Service winnaars in ploegenklassement

In het ploegenklassement eiste Bouwbedrijf Verkaart bij de meisjes de eerste plaats in de eindrangschikking op, gevolgd door de ploeg van Madri Install Service en nieuwkomer Het Bakhuys.
Bij de jongens zegevierde de ploeg van Grond- en Transportbedrijf A. van Tilburg. Nummer twee werd Heijmans uitzendorganisatie, nummer drie Rabobank Zuidwest-Brabant.

Op de website: www.kleinetour.nl worden alle uitslagen – per dag – overzichtelijk weergegeven.


De laatste etappe

Zaterdagmiddag reed de tourkaravaan na de behendigheidsrit de laatste etappe. Die ging via Notendaal, Nieuw-Vossemeer, Heense Molen, De Heen naar Welberg.
De 51e Kleine Tour werd feestelijk afgesloten op het Steenbergse sportpark. Tourvoorzitter Coen Embregts sprak alle deelnemers enthousiast toe, gevolgd door burgemeester Ruud van den Belt, waarna René Baartmans namens de gehele tourleiding de prijsuitreiking verzorgde.
Ook dit jaar petje af voor de organisatie. Ondanks de benodigde aanpassingen was ook deze Kleine Tour perfect geregeld.

[ tekst Peter Vermeulen – Fotografie: Thomas Weezenbeek ]

Beelden bij dit artikel