zaterdag 16 juni 2018, 11:00

Brent Jongenelen en Bodhi de Baat plaatselijke kleppers bij NK jeugdwielrennen

STEENBERGEN - Op de deelnemerslijst van de Nederlandse kampioenschappen jeugdwielrennen die deze zondag in de binnenstad van Steenbergen gaan plaatsvinden, staan in totaal ruim 600 deelnemers. Onder hen ook de namen van 2 Steenbergse jeugdrenners: Brent Jongenelen in de categorie 4 en Bodhi de Baat in de categorie 6.

Als eerste hiervan zal die dag Bodhi de Baat uit Nieuw-Vossemeer aan de start verschijnen. Bodhi is lid van de Rotterdamse wielervereniging R.V.C. Ahoy en rijdt mede daardoor vaak zijn wedstrijden in Zuid Holland. De 13-jarige jeugdrenner met rugnummer 29 start  om 10:30 uur in de categorie 6 bij de jongens. Er moeten door deze renners 14 ronden ( 24.50 km) worden afgelegd. Bodhi de Baat heeft de laatste weken enkele mooie resultaten weten te behalen, waaronder twee weken geleden een 7e plaats in Fijnaart en een 8e plaats vorige week in Lisse.Toen Bodhi 12 jaar was reed hij voor het eerste jaar als junior onder de KNWU maar wist zich dat jaar net niet te plaatsen voor de NK. Dit jaar is dat dus gelukkig wel gelukt en ondanks de grote concurrentie die er in deze sterk bezette categorie is, gaat hij er natuurlijk alles aan doen om in zijn eigen gemeente een goed resultaat weg te zetten.De overige 64 rennertjes zullen dat uiteraard ook van plan zijn dus zal er ongetwijfeld veel strijd geleverd gaan worden.

Rugnummer 22

Veel later op de dag , om 17.20 uur , is het de beurt aan de 10-jarige Brent Jongenelen uit Steenbergen die onder rugnummer 22 in categorie 4 van start zal gaan.
Brent is lid van de wielervereniging Willebrord Wil Vooruit en rijdt dus regelmatig zijn wedstrijdjes in de regio. Hij  rijdt al vanaf zijn 8e jaar officiële jeugdwedstrijden onder de K.N.W.U. en heeft al die jaren ook meegedaan aan de wedstrijden om het Nederlands kampioenschap.
Het 1e jaar van zijn deelname, toen hij dus 8 jaar was , werden die wedstrijden gehouden in Lieshout en leverde hem dat een 6e plaats op, een jaar later eindigde Brent op een 13e plaats in Bodegraven en vorig jaar ging hij van start in Amersfoort.
Vanwege een armbreuk (uit een klimrek gevallen) was hij toen nog maar net 1 week voordat die wedstrijden werden verreden wedstrijdfit en eindigde hij mede daardoor in de achterhoede.
In de eveneens zeer sterke categorie 4 waarin Brent van start gaat zullen in totaal 50 jeugdrenners gaan strijden om het rood-wit-blauw dus zal ook deze Steenbergse coureur in Spee veel concurrentie gaan ondervinden.
Brent heeft de afgelopen 2 jaar in de ploeg van Fuji Collor deelgenomen aan De Kleine Tour van Steenbergen .
Het 1e jaar eindigde hij op de 3e plaats maar vorig jaar mocht hij als winnaar de gele trui mee naar huis nemen.

Beide Steenbergse kleppers wensen we uiteraard ontzettend veel succes en we hopen natuurlijk dat deze plaatselijke favorieten op de steun mogen rekenen van de ongetwijfeld vele supporters .