Brede school Het Podium legt de rode loper uit voor Sinterklaas

STEENBERGEN – Hij mag dan zo oud zijn als Methusalem, Sinterklaas gaat nog altijd met zijn tijd mee, zo liet hij vanmorgen zien op brede school Het Podium, waar de rode loper was uitgelegd voor de goedheiligman. Alleen handjes geven volstaat tegenwoordig niet meer, kinderen van nu willen ook een ‘boks’ of een high five van de Sint, die bovendien een heuse dab ten beste gaf.

De populaire dance-move ging hem goed af en kreeg navolging in de volle aula van de brede school, waar overigens ook de traditionele Sinterklaasliedjes het onveranderd goed deden. Het schoolorkest van de Maria Regina liet zich hierbij van z’n beste horen en de leerlingen uit de groepen 3 en 4 mochten demonstreren wat zij de afgelopen tijd hebben geleerd tijdens de blokfluitlessen op school.

Bij de ontvangst van de Sint en zijn Pieten waren behalve de leerlingen van de Maria Regina ook de kleintjes uit het kinderdagverblijf van Zo en de peuters van Puk op het Podium aanwezig. In de loop van de dag krijgen zij allemaal ook nog een apart bezoekje van Sint Nicolaas, die ondanks zijn drukke bezigheden dus ruimschoots de tijd neemt voor de brede school.

Ook mag hij vandaag nog, in het oude stadhuis, gaan eten met de burgemeester, zo vertelde de goedheiligman in de hoop dat er spruitjes of rode kool op het menu staan. ,,In Spanje eten wij vaak paëlla, maar als we in Nederland zijn willen we graag Hollandse kost.’’

Foto's John Nijssen©KijkopSteenbergen.nl