Bravispunt in Steenbergen geopend

STEENBERGEN – Vanaf 6 april is de in de loop der jaren uitgeholde Polikliniek opgewaardeerd tot een zogenoemd ‘Bravispunt’. In samenwerking met zorgpartners biedt het ziekenhuis Bravis de mogelijkheid om bepaalde onderzoeken, specialistische behandelingen en bijvoorbeeld bloedtransfusies te krijgen.

Specialistische zorg waarvoor geen hoeveelheid hightech apparatuur nodig is kan voortaan via het Bravispunt worden gegeven. In de polikliniek kon men nog terecht voor bloed laten prikken en voor het maken van een röntgenfoto of hartfilmpje. Dit blijft zo.

Daarnaast is beeldbellen met specialisten mogelijk en krijgen patiënten hier begeleiding bij. Ook kunnen op aanvraag van specialisten of huisartsen ook medische onderzoeken worden gedaan. De uitslagen worden beoordeeld door een medisch specialist van het Bravis ziekenhuis en komen direct in het dossier van ziekenhuis en huisarts. Dubbele onderzoeken zijn hierdoor niet meer nodig. De patiënt kan via ‘MijnBravis’ ook zelf alle onderzoeken in het dossier bekijken.

In de polikliniek

Het Bravispunt is te vinden in het gebouw van de polikliniek in Onze Stede, aan de Wei 26. Bloedprikken kan iedere ochtend tussen 8:00 en 10:30 uur. Afspraken voor beeldbellen of specialistisch onderzoek wordt gemaakt via de specialist of de huisarts.