Bravis ziekenhuis verdubbelt de IC-capaciteit

REGIO – Het aantal coronapatiënten dat een Intensive Care-verpleging nodig heeft is in het Bravis ziekenhuis het afgelopen weekend fors toegenomen. Tegenover de negen patiënten van afgelopen vrijdag steeg het aantal naar 19 patiënten. Normaliter heeft het Bravis 15 IC-bedden, dit aantal is verdubbeld naar 30.

Van dit aantal zijn 24 bedden beschikbaar voor coronapatiënten. In het Bergse ziekenhuis is ver verkoeverafdeling nu ook in gebruik als Intensive Care. Hier staan zes bedden voor IC-patiënten die geen corona hebben.
Ook het aantal medewerkers op de IC is uitgebreid. De anesthesiemedewerkers, operatieassistenten en verkoeververpleegkundigen van de OK’s zijn nu aan het werk op de Intensive Care. Apothersassistenten helpen bij het gereedmaken van de medicatie. De logistieke medewerkers zijn vaker op de IC te vinden, omdat de behandeling van coronapatiënten veel meer medicijnen en materialen vergt.

Totaal aantal coronapatiënten

In totaal lagen in het Bravis ziekenhuis dinsdag 49 patiënten met bewezen corona. Daarvan zijn 8 patiënten afkomstig uit andere ziekenhuizen. In het afgelopen etmaal zijn helaas opnieuw 2 coronapatiënten overleden. Het totaal aantal overleden patiënten met corona komt daarmee in het Bravis ziekenhuis op 13 personen.

Het totaal aantal patiënten met coronavirus dat is ontslagen uit het ziekenhuis is opgelopen tot 43 personen.

Medewerkers worden weer getest

Deze week start laboratorium Microvida in het Bravis ziekenhuis met een nieuwe machine waarmee meer en sneller testen geanalyseerd kunnen worden. Met dit apparaat is het mogelijk om circa 1000 monsters per dag te verwerken. Hierdoor is het weer mogelijk om eigen medewerkers te testen. Medewerkers met forse luchtwegklachten en/of koorts worden getest, evenals medewerkers van de Spoedeisende Hulp, Intensive Care en de cohortafdeling met milde klachten.