Brandweer komt te hulp na demonteren van zendmast

Steenbergen – Een bijzondere klus voor de brandweer deze avond. Een man riep de hulp van de brandweer in nadat tijdens het demonteren van een zendmast aan de Esdoornstraat de antennes gevaarlijk loshingen. Nadat de brandweer de antennes had veiliggesteld is de man opnieuw de zendmast ingeklommen, waarop hij door de politie is meegenomen.

Iets voor halfzeven deze avond had de man de hulp van de brandweer ingeroepen toen bij het demonteren van een zendmast de antennes gevaarlijk los boven een garage kwamen te hangen. Na enkele uren had de brandweer de antennes veilig naar de grond gekregen met behulp van een hoogwerker. De man was bezig met het demonteren van de zendmast omdat hij deze had gekocht van een bewoner van de Esdoornstraat.

Opnieuw de mast in

Toen de brandweer bezig was met inpakken klom tot hun verbazing de man opnieuw in de mast waarop de politie werd ingeschakeld. De man wilde alsnog enkele resterende onderdelen uit de zendmast halen. Hij klom uiteindelijk zelf weer uit de mast, waarop hij door de ter plaatse gekomen agenten is overgebracht naar het politiebureau.

Geen valbeveiliging

Volgens buurtbewoners was de man al enkele dagen bezig om antennes uit de zendmast te halen. Bij het klimmen in de zendmast zou de man niet éém keer gebruik hebben gemaakt van valbeveiliging.

Omgeving afgezet

De omgeving van de zendmast is nu door de brandweer afgezet omdat niet zeker is of er niet nog meer onderdelen uit kunnen vallen.
Iets na half tien zijn alle hulpdiensten weer teruggekeerd naar de kazerne.

foto en info: 112Markiezaten ©2020