Brandstichting Vogelkijkhut: “Hier word ik een beetje moedeloos van”

STEENBERGEN – Terwijl binnen de gemeente Steenbergen stevig wordt getrokken aan het toeristisch aantrekkelijk maken van dit gebied, zijn er mensen die er genoegen in scheppen om zaken te naar de Filistijnen te helpen. Zo ook nu weer, net nu de vogelkijkhut aan de Rode Weel gereed is, heeft de vandaal toegeslagen. Gisteravond werd het beginnend brandje gelukkig tijdig ontdekt en kon de brandweer erger voorkomen.

“Hier word ik een beetje moedeloos van”, liet wethouder Cors Zijlmans vanochtend weten. Steenbergse Courant ontmoet hem bij een activiteit van wijkvereniging ‘t DrieVierde, waar de bewoners van de wijk hun best doen om hun wijkje nog aantrekkelijker te maken.

En inderdaad een kijkje bij de Vogelkijkhut leert vervolgens dat er een duidelijke poging tot brandstichting is geweest en dat het ingrijpen van de brandweer voorkomen heeft dat de kijkhut in as zou zijn opgegaan. Met dank aan de brandweer en aan de melder van het beginnend brandje.

Nu maar hopen dat de pyromaan-vandaal-onverlaat een keertje bij de kladden wordt gepakt. Dan zal ook blijken of hij-zij dezelfde persoon is (of zijn het meerdere personen?) die ook wijk Zuid teistert.

Foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl