Brandpreventieweken van start met demonstratie in Nieuw-Vossemeer

NIEUW-VOSSEMEER – In het kader van de brandpreventieweken en de actie ‘Brandveilig leven’ verzorgt de brandweer op maandag 3 oktober van 19.30 tot 21.30 uur een demonstratie bij de oude kazerne aan de Voorstraat in het dorp, waar een woningbrand wordt gesimuleerd.

Ter aankondiging van deze demonstratie zal de brandweer omstreeks 18.30 uur die avond al met loeiende sirenes door de straten van Nieuw-Vossemeer rijden. Belangstellenden zijn van harte welkom bij de demonstratie, waarbij de brandweer laat zien wat zij allemaal doet bij dergelijke calamiteiten, maar ook wordt toegelicht op welke momenten bewoners zelf aan zet zijn, zoals bij het brandveiliger maken van hun huizen en het beperken van de gevolgen als er onverhoopt toch brand uit mocht breken. Behalve brandweerlieden zijn ook ambtenaren van de gemeente Steenbergen aanwezig om vragen vanuit het publiek te beantwoorden.

Themamiddag over (brand)veiligheid

Ter gelegenheid van de brandpreventieweken en de daarbijhorende actie ‘Brandveilig leven’ worden maandagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur ook bewoners van het Nieuw-Vossemeerse buitengebied bezocht. Dinsdag 4 oktober is de brandweer van 12.00 tot 13.30 uur met een stand present in het Heense dorpshuis De Stelle en op dinsdag 11 oktober vindt er van 19.30 tot 21.30 uur een brandweerdemonstratie plaats aan de Van Diepenbeekstraat 10 in Kruisland.

Op woensdag 12 oktober wordt er van 12.30 tot 16.00 uur – op het parkeerterrein van het gemeentehuis in Steenbergen – een themamiddag over (brand)veiligheid gehouden, met uiteenlopende demonstraties en activiteiten voor jong en oud, waarbij de gemeente ook begint met de uitgifte van 1500 gratis rookmelders. Diezelfde avond is er vanaf 19.30 uur een brandweerdemonstratie aan de Kloosterturf 16 in Steenbergen. Op maandag 17 oktober voltrekt zich tot slot ook in Dinteloord nog een brandweerdemonstratie, van 19.30 tot 21.30 uur aan de Witte de Withstraat 37.