Brand in bouwmaterialen slaat over op schuur in Van Gaverenlaan

Steenbergen – Afgelopen nacht is aan de Van Gaverenlaan in Steenbergen een stapel bouwmaterialen uitgebrand en via enkele bosjes is de brand ook overgeslagen naar een schuur die grotendeels is uitgebrand. De oorzaak van de brand is officieel niet bekend maar brandstichting wordt niet uitgesloten. Politie en brandweer zijn een onderzoek gestart naar de toedracht van de brand. De brandweer had het vuur snel onder controle.

De melding van de brand kwam omstreeks 01:10 binnen. Kort na de eerste melding schaalde de brandweer op naar middelbrand. Ter plaatse bleek een stapel bouwmaterialen in brand te staan. De brand sloeg over naar een aangrenzend schuurtje dat ook grotendeels is uitgebrand. De materialen waren bedoeld voor een huis dat naast het voormalige café De Fles in aanbouw is.

Asbest

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend, de politie sluit niet uit dat er sprake is van brandstichting en is een onderzoek gestart.
De bouwmaterialen en de schuur kunnen als verloren worden beschouwd. Op het dak van de schuur lagen asbestplaten. In hoeverre er zich asbest heeft kunnen verspreiden is niet bekend.

Info en foto: 112Markiezaten ©2020