Brabantse Wal fotografen exposeren hun werk: ook deze zondagmiddag nog

STEENBERGEN – De zeventien leden van fotoclub Brabantse Wal exposeren dit weekeinde in de aula van Maria Reginaschool in gebouw ’t Podium het beste van hun fotografie die het afgelopen jaar is gekiekt. De ruim honderd tentoongestelde foto’s laten tal van fraaie beelden zien. Architectuur, landschappen en portretten, stuk voor stuk het bekijken waard.

De tentoonstelling werd deze middag geopend door wethouder Cor van Geel. Het is inmiddels de zesde expositie die de fotoclub organiseert. Voorzitter Jan Stout toont zich zeker niet ontevreden over de resultaten die worden getoond. “Morgen, zondag, worden de prijswinnaars bekend gemaakt. De vakjury – met de fotografen Herman de Pagter, André Roosenburg en Arend van Vleuten – hebben reeds een beoordeling gedaan. Overall is aangegeven dat de kwaliteit van vooral de middengroep het afgelopen jaar weer is verbeterd. Morgen zullen we de keuze van de vakjury horen en dan wordt meteen ook de voorkeur van het publiek bekend. Elke bezoeker werd namelijk gevraagd om een beoordeling te geven”.

Scholieren exposeren ook

Ook dit jaar zijn foto’s te zien van de leerlingen van groep 8 van Maria Regina. “Zij hebben een lesochtend fotografie van ons gekregen. Met daarbij een foto opdracht. Vervolgens zijn de resultaten van die opdracht met iedere leerling besproken. Zij mochten hun beste foto inzenden en zo hangen er 42 fotobeelden die deze leerlingen hebben gemaakt”.

Morgen – zondag 25 maart – is de expo vrij toegankelijk tussen 12:00 en 18:00 uur. Het gebouw ’t Podium staat naast het gemeentehuis.

Foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl