Brabantse Wal Dag onderdeel van feestprogramma 450 jaar Nieuw-Vossemeer

NIEUW-VOSSEMEER – Vier vliegen in één klap. Dat krijgen bezoekers aanstaande zondag 11 juni wanneer ze Nieuw-Vossemeer bezoeken. Ze vieren de feestelijkheden rond 450 jaar Nieuw-Vossemeer mee, kunnen naar de Merijntje Gijzenbraderie, het dweilbandfestival van de Vosseblaozers en de Brabantse Wal Dag.

Laatstgenoemd evenement wordt bewust met 450 jaar Nieuw-Vossemeer gehouden. Bezoekers krijgen op de Brabantse Wal Dag een kleine twintigtal activiteiten voorgeschoteld. Die vinden allemaal plaats op het terrein langs de Rietkreek en achter de Hoogte. Dit gebied is onderverdeeld in pleinen waarop diverse tenten staan.

Innovatie

Onder het thema ‘Beleving’ kunnen bezoekers genieten van activiteiten op een natuurplein, een innovatieplein, een recreatie-sport-cultuurplein en een streekplein. Of zoals wethouder Petra Lepolder het omschrijft: “Het karakter van de streekorganisatie is aan het veranderen. Dit zien bezoekers terug in het aanbod op de Brabantse Wal Dag. Naast onze recreatieondernemers die nog steeds goed vertegenwoordigd zijn willen wij de bezoekers ook graag laten kennismaken met innovatieve ontwikkelingen op de Brabantse Wal. Die zijn er op het gebied van biobased producten, technisch onderhoud, mobiliteit en agrofood”.