Bouwval aan Grote Kerstraat leeggeruimd

STEENBERGEN – Twee dagen lang is een saneringsbedrijf druk doende geweest met het leeghalen van vervallen panden aan de Grote Kerkstraat. Amper een week nadat juwelier Dick Broekhuis aandacht vroeg voor de onooglijke, onhygiënische en onveilige staat van de bouwwerken aan de overkant van zijn bedrijf. De Steenbergse ondernemer houdt het op toeval, maar is desalniettemin blij met de ondernomen actie.

“Twee dagen geleden stond er ineens een grote container voor het pand. ‘Het zal toch niet?’, dacht ik nog.” Tot grote vreugde van de juwelier ging een ploeg van vier werklui voortvarend aan de slag om alle losliggende bouwmaterialen en rotzooi uit het pand te halen. “Ik heb hen gesproken en begrepen dat zij in opdracht van een van de eigenaren het hele pand leeghalen,” vertelt Broekhuis. “Daarna is voor hen de klus geklaard. Ik hoop alleen wel dat de eigenaar nu doorpakt, al heb ik daar voorlopig nog een hard hoofd in.”

Leed niet te overzien

Begrijpelijk want de klokkenmaker kijkt inmiddels al dertien jaar lang naar de verkrotting aan de overzijde van de straat. De kans dat daar nu plotsklaps een einde  aan komt, lijkt hem te mooi voor woorden. “Anderzijds moet er wel wat gebeuren want de installatie is echt een gevaar voor de samenleving. Het hangt van losse stenen aan elkaar en het is eigenlijk een wonder dat het nog niet is ingestort. Natuurlijk is dat een taak van de ondernemer maar ook een verantwoordelijkheid van de gemeente vanuit het oogpunt van openbare orde en veiligheid. Wanneer de boel instort en het valt op een auto dan is het vervelend; valt het op een passant dan is het leed niet te overzien.”

Sluiting dossier

Dat heeft de ondernemer ook meegegeven aan burgemeester Ruud van den Belt die persoonlijk een kijkje kwam nemen. “Ik begreep van hem dat het dossier al langer in behandeling is bij de gemeente en er vorige week een gesprek met de eigenaar is geweest. Ik hoop voor inwoners, ondernemers en heel de gemeente Steenbergen dat de definitieve sluiting van dit dossier in zicht is.”

Foto’s en tekst: Dasja Abresch©KijkopSteenbergen