Bouwplannen Heense Molen veroorzaken beroering onder inwoners

HEENSE MOLEN – Een groot deel van de inwoners van de Heense Molen kwam maandagavond langs op de inloopavond in Akkermans Outdoor Centre. Het nieuws dat de gemeente woningen op de voormalige bedrijfslocatie van Prodimex wil bouwen is als een lopend vuurtje door de gemeenschap gegaan en de meningen zijn verdeeld. Wat de een ziet als verbetering van de leefomgeving, is in de ogen van de buurman een mogelijk verlies van uitzicht.

Een maand geleden berichtte deze krant dat de familie Laurijsse de nieuwe eigenaar was van het terrein aan de Zeelandweg-Oost waar voorheen uienverwerker Prodimex gevestigd was. De familie is zelf eigenaar van een agrarisch bedrijf even verderop en verklaarde nog geen haast te hebben met de ontwikkeling van het aangekochte terrein. Toch zijn de gesprekken met de gemeente sindsdien in een stroomversnelling gekomen waardoor op de inloopavond de eerste schetsen gepresenteerd konden worden die er zijn gemaakt voor de 30.000 vierkante meter grond.

Reacties proeven

Volgens wethouder Lepolder is de inloopavond bedoeld om te proeven wat er onder de inwoners leeft. Ze denkt zelf dat er markt is voor huizen op deze plek, vooral bij mensen die de stad willen ontvluchten.

De reactie op de eerste plannen zijn wisselend. Tegenstanders willen blijvend vrij uitzicht en geen huizenbouw, medestanders zijn blij met de ontwikkelingen op de Heense Molen. Ook worden deze door sommige gezien als een kans om de verkeersveiligheid daar te verhogen. Bijvoorbeeld door aanleg van een rotonde.

Naar de ontwerptafel

Alle verzamelde reacties worden meegenomen naar de ontwerptafel. Verwacht wordt dat woningbouw op zijn vroegst eind 2019 van start zou kunnen gaan.

Lees meer over de inloopavond in de Steenbergse Courant van a.s. vrijdag.

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl