Bouwers carnavalswagens maken overuren

STEENBERGEN – Medewerkers van de Stichting Karnaval Steenbergen, onder wie de nieuwe prins Strienius V (Dennis Vermeulen) en juryleden van de grote optocht hebben vandaag een ‘rondje langs de velden’ gemaakt. En gezien dat de bouwclubs uit Strienestad en omgeving momenteel overuren maken om bijtijds klaar te zijn.De kwaliteit van de grote wagens – die begin volgende maand onder meer in De Heen, Welberg, Kruisland, Dinteloord en Steenbergen te bewonderen zijn – is zonder uitzondering hoog te noemen.

Behalve de SKS stak ook burgemeester Saskia Bolten vanmiddag haar licht op bij BC Deen en BC Gebeiteld, beide gevestigd in een loods aan de Schansdijk, net buiten De Heen.,,Dit zouden ze in techniekstad Delft moeten zien,” reageerde de burgemeester enthousiast, verwijzend naar de gemeente waar ze voor haar aantreden in Steenbergen wethouder was. Tot haar genoegen wordt er bovendien door jong en oud aan de carnavalswagens gewerkt.

De delegatie van de SKS ging verder onder andere op bezoek bij de Leuttrappers in Dinteloord, de Strienespuiters, Vor Mekaor en de Vlaojestààmpers in Steenbergen/Welberg, alsook bij de Begienurs en de Deurdouwers in Kruisland. ,,We kunnen weer uitkijken naar een prachtige optocht,” constateerde SKS-voorzitter Arnold van der Heijden tot zijn genoegen.