Bouwclubs vragen lagere huurprijs of andere loods

STEENBERGEN – Wethouder Cors Zijlmans gaat serieus bekijken of de huurprijs van de loods die hij op het oog heeft als onderkomen voor carnavalsbouwclubs gehalveerd kan worden. Dat verzoek kreeg hij gisteren van de Stichting Belangen Carnavalsbouwclubs Steenbergen, die hem bovendien een alternatieve locatie voorlegde, zijnde een tweetal loodsen op Heense Molen. Ook daar wil de wethouder serieus naar kijken.

Zijlmans maakte enkele weken geleden bekend dat de gemeente bereid is een leegstaande bedrijfshal aan de Koperslagerij op Reinierpolder II te kopen, waar meerdere bouwclubs terecht zouden kunnen. De huurprijs zou neerkomen op zo’n 1000 euro per maand, maar dat trekken de belangstellende bouwclubs niet. ,,Dus hebben wij aangegeven dat 500 euro per maand het maximaal haalbare is,’’ aldus voorzitter Lex Adam van de Stichting Belangen Carnavalsbouwclubs Steenbergen (SBCS).

Tegelijkertijd heeft de organisatie de wethouder dus laten weten dat er op Heense Molen een nog veel groter terrein met twee loodsen te koop staat, voor een vergelijkbaar bedrag als de loods in Steenbergen, die zo’n 4 ton moet kosten.

,,Voordeel van vestiging op Heense Molen zou bovendien kunnen zijn dat het voor de Nieuw-Vossemeerse bouwclub PZN makkelijker wordt om de stap te maken,’’ stelt Adam. PZN raakt na carnaval 2017 z’n huidige bouwplek kwijt. Meest nijpend is de huisvestingssituatie op dit moment voor BC Gebeiteld en BC Vor Mekaor uit Steenbergen.

,,Er zitten voor- en nadelen aan deze alternatieve locatie, die ik volgende week samen met ambtenaren eerst eens goed ga bekijken, om vast te kunnen stellen wat de mogelijkheden hiervan zijn,’’ reageert Zijlmans. ,,Als je gemeenschapsgeld gaat uitgeven is het immers wel belangrijk dat een dergelijke investering z’n waarde behoudt.''

Vervolgens zullen de SBCS en de wethouder weer met elkaar om de tafel gaan zitten om de verdere plannen te bespreken. Uiteindelijk is het aan de raad om een beslissing te nemen.