Bouwclubs kunnen voor 500 euro per maand loods betrekken

STEENBERGEN – Burgemeester en wethouders zijn bereid de loods aan de Koperslagerij voor 500 euro per maand te verhuren aan de Stichting Belangen Carnavalsbouwclubs Steenbergen.

Dat is precies het bedrag dat de organisatie als maximale huurprijs heeft voorgesteld aan wethouder Cors Zijlmans, die aanvankelijk een maandelijkse last voor de bouwclubs van zo’n 1000 euro in gedachten had. Na overleg met het bestuur van de SBCS gaf hij al te kennen serieus te willen kijken naar het verzoek om de kosten te drukken. Het bedrag is exclusief nutsvoorzieningen.

B en W stellen de raad nu voor over te gaan tot aankoop van de loods (700 vierkante meter) en het daarbijhorende terrein (2500 vierkante meter), voor een bedrag van 391.500 euro. De netto jaarlast voor de gemeente bedraagt, minus de huurinkomsten, 5000 euro.

De ruimte kan onderdak bieden aan meerdere bouwclubs. De SBCS heeft ermee ingestemd dat zij de huurder wordt van het pand en de verdere huisvesting van de bouwclubs gaat regelen.

De beslissing is aan de gemeenteraad, die bespreekt het voorstel in de oordeelsvormende vergadering van maandag 9 mei en neemt uiteindelijk een beslissing in de besluitvormende vergadering van donderdag 26 mei.