Bouwclubs bijten het spits van carnaval af

STEENBERGEN/WELBERG/KRUISLAND – Bij verschillende bouwclubs in Steenbergen e.o. wordt dit weekeinde al een voorschotje genomen op het aanstaande carnavalsfeest. Vanavond (zaterdag 9 januari) is de jaarlijkse kijk- en feestavond bij BC De Vlaojestààmpers , gevestigd aan de Hoogstraat 25 op de Welberg, waar gisteren leerlingen van plaatselijke basisscholen de nieuwe wagen van ‘de Vlaoje’ al mochten bewonderen.

Door de schooljeugd een kijkje in de keuken te laten nemen, hoopt de bouwclub de kinderen warm te maken voor carnaval in het algemeen en hun animo aan te wakkeren om zelf ook te gaan bouwen. De Vlaojestààmpers hebben dit jaar gekozen voor het motto ‘Ingezzzoemd!’, waarbij de toeschouwers als het ware verkleind zijn, ten opzichte van een kolossale insectentuin.  Iedereen is zaterdagavond vanaf 20.30 uur welkom om de wagen te bewonderen en een feestje te komen bouwen. Dweilbandjes en Show Time Drive In Show zorgen voor de muziek.

Zondag 10 januari presenteert ook BC Vor Mekaor z’n nieuwe wagen, die een hemels thema kent en van 13.11 tot 16.11 te bezichtigen valt aan de Prins Reinierstraat 2 in Steenbergen. Diezelfde middag houdt BC De Begienurs eveneens een kijkdag, in de bouwloods aan de Molenweg 11 in Kruisland, waar een reusachtige carnavalswagen verrijst, gebaseerd op de populaire animatiefilm Minions.