Bouwclub Vor Mekaor tevreden over het resultaat van hun rommelmarkt

NIEUW-VOSSEMEER – Het is een fanatieke en zeker ook gezellige club: BC Vor Mekaor, waarbij de BC staat voor BouwClub. De leden van deze club – opgericht in 2004 – steken ieder jaar veel energie in de bouw van een fraaie carnavalswagen. Sinds 2016 gebeurt dat in bouwloods ’t Zijl op het Steenbergse industrieterrein Reinierpolder II. Maar de bouwclub doet meer dan alleen bouwen. Zo werd afgelopen zondag voor de tiende maal op rij een rommelmarkt georganiseerd in De Vossenburcht.

Over belangstelling daarbij mocht BC Vor Mekaor gelukkig niet klagen. “Nou valt de energie die we hierin moeten steken goed te overzien”, stelt hoofdorganisator Angela van Eekelen. De bouwclub verzamelt leuke spulletjes en start een dag tevoren met het inrichten van de zaal. Vervolgens zijn de leden present tijdens de verkoopdag en bij het sluiten van de markt wordt het restant aan spullen opgehaald door een bedrijf dat dit later weer tracht te verkopen. “Het kost even flink wat moeite, maar we vinden het ook leuk om te doen. Het is weer eens wat anders dan het bouwen van carnavalswagens”, zegt Angela van Eekelen. Het organiseren van de rommelmarkt gebeurt natuurlijk niet alleen voor de lol. De netto opbrengst vloeit rechtstreeks in de bouwkas en dat kunnen de bouwers goed gebruiken.

Op de foto de leden van BC Vor Mekaor: van rechts naar links: Kevin van Loon, Carmen Sertons, Harold Free, Richard Westerweele, Iwan van Eekelen, Evi van Eekelen, Angela van Eekelen, Marianne Michielsen, Fayell Westerweele, Luna van Eekelen en Yennin Westerweele.