Bouwclub ‘Vor Mekaor’ blij met grote belangstelling voor hun rommelmarkt

NIEUW-VOSSEMEER – Ze hebben er twee jaar op moeten wachten, de verzamelaars van snuisterijen en de bezoekers die een leuke slag hopen te slaan. Vanochtend gingen de deuren van de Vossenburcht open voor de rommelmarkt van BC Vor Mekaor. Dat gebeurde om 10:00 uur, terwijl een uur daarvoor al de eerste bezoekers op hun toegang stonden te wachten.

“We krijgen leuke reacties. Er zijn bezoekers die duidelijk laten merken dat ze onze rommelmarkt hebben gemist. En zie hoe druk het nu is. Na de eerste stormloop blijft het druk. We zijn nog open tot vanmiddag drie uur, maar het kan voor ons nu al niet meer stuk”, zegt Angela van Eekelen namens de twintig leden van Vor Mekaor die zich voor de rommelmarkt hebben ingezet. Dat is dus niet voor niets geweest en rond elf uur hadden zich al tal van bezoekers gemeld. Zij konden na een coronacheck naar binnen en zochten tussen de honderden artikelen die in de Vossenburcht zijn uitgestald.

Nog open tot 15:00 uur

De rommelmarkt blijft open tot 15:00 uur. Daarna zijn de leden van Vor Mekaor nog een aantal uurtjes bezig om de restant artikelen weer keurig op te bergen. “Daarvoor hebben we in ons bouwkot een aparte opslagruimte”, laat Angela van Eekelen weten. En als het over bouwen gaat: de opbrengst van de rommelmarkt is bedoeld voor de bekostiging van de bouwactiviteiten.

[ door  Peter Vermeulen ]

Beelden bij dit artikel