Bouwclub de Begienurs bij Hart van Nederland

KRUISLAND – Als ze niet uitkijken krijgen de leden van bouwclub De Begienurs uit Kruisland nog sterallures. Gisteravond waren de Pompedurpers al uitgebreid te zien bij Editie NL van RTL 4, vanavond gevolgd door Hart van Nederland van SBS. Opnames voor dit programma zijn gemaakt tijdens de vierde editie van het Waogetjes Kijke naast zaal Koch dat nog in volle gang is.

Zeventien bouwclubs uit de regio presenteren hier voor de laatste keer dit carnavalsseizoen  hun bouwwerk en daarmee bereikt de organisatie een voorlopig deelnemersrecord. “Het terrein staat nu ook wel vol, maar volgend jaar krijgen we er een stukje bij en kunnen er een wagen of drie toegevoegd worden,” aldus Henk van Loon namens De Begienurs, organisator van het evenement.

De eigen wagen is ongetwijfeld blikvanger. Het pluche Ice Age decor gooide hoge ogen bij de optochten van Roosendaal (2e) en Kruisland (1e). Daarna was het door technische problemen helaas gedaan met de pret. Nu staat de wagen te koop en dat trekt de aandacht. “Normaal breken we de wagen af, maar we hebben nu een dusdanig bijzonder exemplaar dat we hopen hem in zijn geheel of in delen te verkopen.”

Er zijn al een tweetal gegadigden voor de wagen die een ontwerp is van Halsternaar Perry Schuurbiers. Na de uitzending van vanavond zullen er ongetwijfeld nog een aantal bijkomen. De wagen is zelfs al onder de aandacht gebracht van Euro Disney.

Ook vanavond is het nog Waogetjes Kijke. De bouwwerken zijn dan fraai versierd met lichtjes.

Tekst en foto's: Dasja Abresch©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl