Bouw Nieuwe Villa officieel gestart

STEENBERGEN – Vanmiddag verrichte Wethouder Petra Lepolder de officiële handeling ter ere van de bouwstart van De Nieuwe Villa aan de Westdam.  

De grove contouren van het nieuwbouwplan van de Buuron Groep zijn al langer zichtbaar. Toch moest het symbolische startsein voor de bouw van het appartementencomplex aan de Westdam nog gegeven worden. Deze eer was toebedeeld aan Wethouder Petra Lepolder, die vanmiddag op kundige wijze ‘haar steentje bijdroeg’ aan het metselwerk van het pand.

Kerst 2017 in nieuw appartement

Bas Moens, Algemeen Directeur van bouwbedrijf Aan de Stegge te Roosendaal, moedigde in zijn toespraak de toekomstige bewoners aan om vanmiddag kennis te maken met elkaar: “Wie worden de nieuwe buren en waar komt iedereen te wonen?”. Voor wat betreft de bouwplanning, sprak Moens de hoop uit dat het complex in oktober of november van dit jaar opgeleverd kan worden. “We gaan er in ieder geval vanuit dat u Kerst 2017 in uw nieuwe appartement zult vieren”.

Startsein Bouw

Vervolgens was het woord aan Wethouder Lepolder, die haar trots voor dit initiatief niet onder stoelen of banken stak: “Dankzij alle energie die de gebroeders Buuron in deze ontwikkeling hebben gestoken, zal er een belangrijke schakel tussen de jachthaven en de binnenstad ontstaan. Huizen dienen een hoger doel dan alleen het bieden van huisvesting. De ruimte binnen de vier muren moet een ‘thuis’ worden, waarbinnen de bewoners zich veilig voelen. Het is zo fijn om hier als wethouder aan bij te mogen dragen”. Hierna nam de wethouder de metseltroffel ter hand en gaf met het inmetselen van een steen het symbolische en officiële startsein voor de bouw.

Water bij de wijn

Het bouwproces is goed op gang gekomen volgens Leo Buuron. Inmiddels zijn vijftien van de in totaal achttien appartementen verkocht en van de aanvankelijke weerstand van omwonenden en Retail Platform Steenbergen is nauwelijks meer sprake. “Enigszins verbaasd zijn we wel over het feit dat hoekappartement 1 (128 m2) nog niet verkocht is. Daarnaast zijn er ook nog twee tweekamerappartementen te koop”. Voor de beide ruimtes van 500m2 op de begane grond is nog geen definitieve bestemming gevonden. In januari 2016 voorzag RPS-voorzitter Kees de Bruin een regelrechte ramp door het toestaan van reguliere detailhandel buiten het ‘assenkruis’. Om aan deze zorgen en kritiek van RPS tegemoet te komen, toonde Buuron zich bereid om voor één van deze ruimtes een zorg-, dienstverlenings- of horecabestemming te zoeken. Zo zou een verhuizing van Bibliotheek Het Markiezaat bijvoorbeeld tot één van de mogelijkheden behoren. 

Door Mascha Diaz ©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl