Bouw innovatiecentrum Cosun van start

DINTELOORD – Op bedrijventerrein Nieuw Prinsenland is gistermiddag de bouw van het nieuwe innovatiecentrum van Cosun, de moedermaatschappij van o.a. Suiker Unie,  van start gegaan.

Met de heiwerkzaamheden was maandag al een aanvang genomen, naar verwachting wordt eind deze maand de laatste heipaal de grond in gedreven, waarna de bouwwerkzaamheden boven het maaiveld kunnen beginnen. Bedoeling is om de nieuwbouw in het tweede kartaal van 2016 in gebruik te nemen. De bouw wordt uitgevoerd door het consortium Hurks-Imtech.

Het Cosun-innovatiecentrum wordt gerealiseerd op Nieuw-Prinsenland, waar Suiker Unie en het bedrijf Nova Lignum al gevestigd zijn en in de toekomst nog meer ondernemingen uit de agro- en levensmiddelenindustrie worden verwacht.

Met het nieuwe innovatiecentrum zet Cosun hoog in op de zogenoemde biobased economy, waarbij de grondstof suiker voor uiteenlopende eindproducten en halffabricaten wordt gebruikt. Wethouder Vincent van den Bosch van economische zaken noemde de realisatie van het onderzoekscentrum, die zorgt voor een verdubbeling van het aantal (hoogopgeleide) medewerkers, dan ook een belangrijke mijlpaal.