Bootcamp voor missen in De Heen

DE HEEN – Achttien van de in totaal vierentwintig kandidates van de Miss Beauty of the Nederlands-verkiezing komen deze zaterdag in actie tijdens een Bootcamp op het terrein van Akkermans golf & leisure in De Heen.

De jongedames, onderverdeeld in de categorieën Miss Teen (15 t/m 19 jaar) en Miss Beauty (20 t/m 25 jaar), gaan zich daar voornamelijk in het zweet werken om elkaar beter te leren kennen, voordat de daadwerkelijke concurrentiestrijd om de schoonheidstitels losbarst.

Aan deze landelijke ‘competitie’ zijn provinciale verkiezingen voorafgegaan. ,,Die houdt de organisatie van Miss Nederland niet meer, wij zijn daar dit jaar juist weer mee begonnen,’’ aldus Milou Verhoeks van Miss Netherlands Beauty. De winnares wordt afgevaardigd naar de Miss Supranational-verkiezing, waaraan negentig landen deelnemen. De mooiste jongere vertegenwoordigt ons land bij de Miss Teen Universe-verkiezing.

Teambuilding en het tonen van hun sportieve kant zijn dus de belangrijkste doelstellingen van de Bootcamp, waarvoor de afgelopen jaren al vaker de kandidates van de Queen of the Benelux-verkiezing naar Akkermans kwamen. Dat gebeurde vanuit dezelfde organisatie, die zich nu echter specifiek op Nederland richt.

,,De ervaring leert dat de missen elkaar tijdens zo’n dag pas echt goed leren kennen en dat ze gezellig los komen,’’ zo laat Akkermans weten. De schoonheidskoninginnen krijgen de nodige uitdagende en ludieke activiteiten voorgeschoteld. Het programma duurt van 13.00 tot 15.00 uur, wie de missen aan het werk wil zien, is van harte welkom om hun verrichtingen te komen bekijken.