Boomfeestdag gevierd in Kruisland

KRUISLAND – De jaarlijkse Boomfeestdag, waaraan ook de gemeente Steenbergen steevast meedoet, is vanmorgen gevierd in Kruisland. Achter de straat Engels Dorp plantten 25 leerlingen uit groep 7 van de Zonnebergschool een zestal magnolia’s. Dat gebeurde in het gezelschap van wethouder Cors Zijlmans.

Medewerkers van de buitendienst van de gemeente hadden de beverbomen, zoals ze in onze taal heten, alvast neergezet op de groenstrook achter de huizen aan het Engels Dorp. Zijlmans en de leerlingen maakten de gaten dicht die waren gegraven om de magnolia’s in te planten.

Voordat ze hiermee aan de slag gingen, vroeg de wethouder of de kinderen het belang van bomen kenden. Nou, dat wisten de Zonneberg-scholieren wel hoor. Bomen zorgen voor zuurstof en er leven allerlei beestjes in.

Onderzoek naar aanplant bos

Niettemin had Zijlmans nog wel wat wetenswaardigheden te vertellen, zoals het feit dat de grootste boom van Nederland bij paleis ’t Loo in Apeldoorn staat en dat de oudste boom ter wereld maar liefst 9550 jaar oud is. Dit bijzondere exemplaar is te vinden in Zweden.

Ook ‘verklapte’ de wethouder dat de gemeente de mogelijkheden onderzoekt om in Kruisland een bos aan te planten. Waar dat komt en wanneer kon hij echter nog niet zeggen. ,,We kijken naar geschikte locaties en er moet natuurlijk ook geld voor zijn.’’