Bonton Bloemsierkunst gecertificeerd vanwege duurzaamheid

STEENBERGEN – Vorige week woensdag reikte wethouder Wilma Baartmans bij Bonton Bloemsierkunst in de Kaaistraat het zilveren certificaat van de ‘Barometer Duurzame Bloemist’ uit. Zij deed dat naar eigen zeggen met trots.

“Ook als gemeente vinden wij het thema duurzaamheid zeer belangrijk. We hebben op dat terrein forse doelstellingen. Die kunnen we als gemeente niet alleen bereiken, maar slechts samen met onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen. We feliciteren hiermee Bonton en hopen dat ook de andere bloemisten in onze gemeente zullen volgen”, aldus de wethouder.

Zilver

Ton Hensdijk legt uit op welke terreinen hij met echtgenote Christel hun bloemisterij duurzaam heeft gemaakt. “We hebben het zilveren certificaat. Dat betekent dat bijna 50 procent van onze bloemen en planten duurzaam is. Daarnaast geldt de duurzaamheid ook voor de afvalscheiding en verpakkingen, de energie, de milieuvriendelijke schoonmaak, het transport en zorg voor onze medewerkers”. Het certificaat wordt door de Fleurop organisatie waar wij lid van zijn verplicht gesteld, maar wij hechten er zelf ook waarde aan”.

“Winkels belangrijk voor de leefbaarheid”

“Overigens verwacht ik ook dat mijn collega bloemisten hier in de gemeente Steenbergen – we zijn hier met vijf winkeliers – dit certificaat zullen gaan halen. Dan heeft de gemeente een keus uit vijf bloemenwinkels waar ze hun bloemen kunnen kopen. Op dit moment worden die niet via een van de winkels in onze gemeente gekocht. Het is belangrijk dat dit wel gebeurt, want winkels zijn immers belangrijk voor de leefbaarheid”.

Door: Peter Vermeulen