Bondscoach Henri Karremans weer Nederlands kampioen bootvissen

STEENBERGEN – Bij het Nederlands kampioenschap bootvissen dat onlangs is gehouden vanuit Neeltje Jans heeft bondscoach Henri Karremans uit Steenbergen zijn titel van vorig jaar geprolongeerd.

Met maar liefst 51 maatse scharren en enkele wijtingen wist hij de andere 19 kandidaten voor te blijven.  Zij waren overgebleven na twee selectiewedstrijden, die in april en mei in Scheveningen plaatsvonden.

De vangst op het NK bestond bijna alleen uit wijting en schar, alleen Steenbergenaar Frank van Schilt sloeg gladde haai van bijna 90 centimeter aan de haak. Ook hij is, net als Karremans, lid van de Heensemolense Sportvissers.

Henri Karremans legde de basis voor zijn overwinning door in de eerste periode, toen het nog niet zo hard waaide, al een dertigtal vissen te vangen. Er moest snel gevist worden, waarbij het aas met bind-elastiek gefixeerd werd.

Op deze manier hoefde er niet telkens opnieuw aas op de haken worden gezet. Deze tactiek had de week daarvoor ook al gewerkt, toen het Nederlands team de Nationscup won, onder leiding van de Steenbergse bondscoach.

De beste tien vissers van het Nederlands Kampioenschap gaan in het najaar verder met de topcompetitie, die recht geeft op uitzending naar internationale wedstrijden. Voor Karremans zit de competitie er echter op, hij gaat de topcompetitie leiden als coach.