Bomen niet bestand tegen storm

STEENBERGEN – De overburen van het ‘bosje van Peeters’ in de Krommeweg houden hun hart vast. Eén boom heeft het namelijk al begeven en de bewoners vrezen dat er, als gevolg van de storm, nog meer het loodje zullen leggen. Ook elders in de gemeente is er al de nodige stormschade ontstaan.

De bewoners die tegenover het trimmersbos in de Krommeweg wonen hebben naar eigen zeggen al geregeld bij de gemeente aan de bel getrokken over het gevaar dat de bomen aldaar zó rot zijn, dat ze niet bestand zijn tegen een storm zoals die vandaag over ons land raast.

,,Tot op heden zijn maatregelen echter uitgebleven en ook nu moeten we nog maar afwachten wat er gaat gebeuren. Het is kennelijk zo druk, dat ze nog niet kunnen komen om de omgewaaide boom op te ruimen.’’ Die ligt over de straat, de Krommeweg is ter hoogte van de ingang van het zwembad wel met dranghekken afgezet.

Ook op de hoek van het Denneplein en de Populierlaan heeft een boom het begeven en in het park zijn meerdere grote takken afgebroken uit bomen, waarvan er eentje op een auto ligt. Uit de 112-meldingen blijkt dat er in ieder geval ook sprake is van stormschade aan de Lindenburghlaan en de Ram van Hagedoornstraat in Steenbergen.