Bolten en Booij blij met verkiezingsuitslag

STEENBERGEN – Het resultaat is niet genoeg om met voorkeur plaats te mogen nemen in Provinciale Staten, maar Saskia Bolten toont zich uiterst tevreden met de 664 stemmen die zij alles bij elkaar heeft gekregen, als lijstduwer van GroenLinks Noord-Brabant. Daarvan werden er welgeteld 550 in Steenbergen uitgebracht.

,,Een mooie uitslag en ook een enorm signaal in de richting van de lokale bestuurders. Veel mensen hebben duidelijk met hun hart gestemd,’’ zegt zij, refererend aan haar verkiezingsslogan, die weer terugsloeg op de bestuurscrisis die tot haar vertrek leidde.

Bolten was één van de zeven Steenbergse kandidaten bij de verkiezingen voor Provinciale Staten, geen van hen komt in het provinciebestuur terecht.

Alleen Nieuw-Vossemeer Sander Booij stond op een min of meer verkiesbare plaats, als nummer 9 op de lijst van de PVV, die zeven zetels behaalde en in de gemeente Steenbergen de grootste partij werd. ,,Ik ben trots op onze mooie, grote achterban en vele vrijwilligers,’’ reageert de 22-jarige student bestuurskunde. Booij kreeg persoonlijk 520 stemmen op zijn naam, waarvan 294 in de gemeente Steenbergen. De overige kandidaten en hun provinciale/plaatselijke aantal stemmen waren: Lian Korst, CDA (562/264); Petra Lepolder, VVD (246/176); Martijn de Jong, SP (149/112); Jan Ooms, Lokaal Brabant (130/85); Peter Goedegebure, ChristenUnie-SGP (83/54).