“Boekhandel Vermeulen Steenbergen heeft wel toekomst. We werken hard aan een doorstart”

STEENBERGEN – De boekhandels Geleijns in Zevenbergen en Van Kralingen in Leerdam bezorgen ondernemer Marco Vermeulen zware verliezen. De omzet van boekhandel Vermeulen in Steenbergen kan dit niet goedmaken. Het resultaat is een faillissement. “We werken er keihard aan om in Steenbergen een doorstart te kunnen maken. Op korte termijn zou hier duidelijkheid over moeten komen”, zo laat Vermeulen weten.

Hoewel hij er samen met echtgenote Anja kapot van is, wil ondernemer Vermeulen zich niet uit het veld laten slaan. “Verkoop via internet heeft al menig boekhandel de kop gekost. En hoewel we er met zijn allen keihard aan hebben getrokken en wij persoonlijk het meeste van wat we bezitten in onze bedrijven hebben gestoken, werd de situatie onhoudbaar. De zware verliezen van de winkels in Zevenbergen en Leerdam zorgden ervoor dat we ons faillissement moesten aanvragen. Dat is vreselijk voor ons, maar vooral ook voor onze medewerkers. Ook zij zijn hierdoor zwaar gedupeerd. Gelukkig hebben we vrijwel al onze crediteuren kunnen betalen en natuurlijk onze eigen mensen. We bekijken nu of Steenbergen een doorstart kan maken, maar zijn daarbij overgeleverd aan beslissingen die uiteindelijk door de rechter-commissaris worden genomen”, aldus Marco Vermeulen. In totaal werkten 21 medewerkers voor de drie boekhandels. In Steenbergen wordt bekeken hoe bij een doorstart zoveel mogelijk van de medewerkers weer in dienst kunnen worden genomen. In Zevenbergen en Leerdam zullen de winkels in elk geval niet meer open gaan.

Meer dan alleen boekhandel
“Wij hebben in de ruim 135 jaar dat de boekhandel hier zit altijd mogen rekenen op de klandizie van een heel grote klantengroep. Daarnaast waren we niet alleen boekhandel, maar verkopen we ook tal van andere producten en verzorgen diverse diensten. Dat bij elkaar zorgt ervoor dat onze winkel hier nog toekomst heeft, al is het heel hard buffelen. Maar dat geldt voor heel veel winkels. Volgende week al hopen we te weten of een doorstart mogelijk is. Onze leveranciers hebben aangegeven dat ze graag blijven leveren. En aan ons zal het zeker niet liggen”.

Boekhandel in Halsteren niet getroffen
Voor de duidelijkheid is het ook goed om te weten dat boekhandel Vermeulen in Halsteren niets met het faillissement van doen heeft. Dit is een zelfstandige winkel die wordt geleid door broer Joost Vermeulen.