Boekenmarkt en Burendag in de Vredeskerk

STEENBERGEN – Tweemaal per jaar organiseert de activiteitencommissie van de Vredeskerk een boekenmarkt waarvan de opbrengst gebruikt wordt voor het onderhoude van de kerk. Ditmaal wordt de markt op zaterdag 28 september gehouden. Dat gebeurt tussen 11:00 en 15:00 uur in de Vredeskerk aan de Magnoliastraat.

Boekenbezitters die de organisatie willen ondersteunen met het schenken van boeken worden verzocht op de betreffende boeken in te leveren op de maandagen 16 en 23 september tussen 9:15 en 11:45 uur of op vrijdag 27 maart tussen 18:30 en 20:00 uur bij De Vonk, de aanbouw van de kerk.
Niet alle boeken zijn overigens welkom. Een uitzondering wordt gemaakt voor encyclopedieën. Er zijn voor deze markt reeds tal van boeken ingeleverd. Naast spannende trillers ook romans, boeken voor de tuin en kookboeken. Die worden nu voor slechts een euro per stuk aangeboden. Bij afname van vijf boeken wordt zelfs een zesde exemplaar gratis aangeboden.

Burendag

Zaterdag 28 september is het ook burendag. Dan wordt de kerk opengesteld en kunnen belangstellenden een kop koffie komen drinken. ’s Avonds om 19:00 uur wordt deze dag afgesloten met een ‘Vredesviering’, waarin ook aandacht is voor 75 jaar bevrijding. De Parel Vocal Group uit Fijnaart zal de viering muzikaal omlijsten. Heemkundekring De Steenenkamer maakte voor deze gelegenheid een collage met oorlog en bevrijding als thema. Die is de gehele dag te bekijken.
Voor nadere inlichtingen kan worden gebeld met Petra Geers, telefoon (0167) 565 994 of door te mailen naar petrageers@hotmail.nl.