Boekenbeurs Vredeskerk: vandaag tot 15:00 uur

STEENBERGEN – Boekenliefhebbers komen vandaag extra aan hun trekken. Natuurlijk kunnen ze een bezoek brengen aan de boekhandel en daar het boekenweekgeschenk van Herman Koch ontvangen, ze kunnen tot 15:00 uur vervolgens ook terecht op de boekenbeurs die in De Vonk (Vredeskerk) in Zuid wordt gehouden. De opbrengst van deze beurs komt ten goede aan beroepsonderwijs voor jonge vrouwen in India.

Ze staan enthousiast klaar voor de ontvangst van een flink aantal bezoekers, de drie organisatoren van deze boekenmarkt. Loretta van Fessem, Ursula Bovee en Petra Geers zijn al het hele jaar door in de weer voor de Vredeskerk vanuit de activiteitencommissie, vandaag hopen ze op grote belangstelling en – niet onbelangrijk – een goede opbrengst.

“Die wordt namelijk gebruikt voor de ondersteuning van jonge vrouwen in Arunachal Pradesh. Dit is een deelstaat in het noordoosten van India. Het is een van de minst ontwikkelde gebieden van India. Onze pastor Sebastian Chazhoor heeft het project aangedragen. Het is nu het vastenactieproject voor dit jaar geworden. Er zijn drie parochies die hier voor in de weer gaan: naast onze Sint Annaparochie zijn dat ook Christoffel in Halsteren en Peerke Donders in Tilburg. Het mooie is dat de opbrengst die deze drie genereren wordt verdubbeld door Vastenactie Nederland”, aldus het drietal.

Belangrijk project

De genoemde parochies hopen 18.000 euro bijeen te kunnen brengen, zo staat te lezen op een flyer die Vastenactie Nederland heeft laten maken. Daarin staat ook wat er allemaal met het geld gaat gebeuren. Duidelijk wordt dat het project dat in India wordt ondersteund er voor gaat zorgen dat in totaal 180 meisjes daar een beroepsopleiding zullen krijgen. En dat heeft positieve gevolgen voor 1500 leden van hun families.

Slechts 1 euro

Een belangrijke actie dus, die elke euro kan gebruiken. Voor boekenliefhebbers dus wellicht een extra reden om de boekenbeurs in De Vonk te bezoeken. Tussen de circa 500 boeken liggen beslist zeer interessante exemplaren, die per stuks slechts voor een euro te koop zijn. Vandaag – zaterdag 25 maart – kunnen belangstellenden tot 15:00 uur terecht.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl