Boegbeeld van Trekpleister Steenbergen zwaait af

STEENBERGEN – Na ruim 30 jaar zit het erop voor Erica van Dijke. Na meer dan 10.000 dagen bij Trekpleister in Steenbergen te hebben gewerkt, mag de filiaalmanager vanaf nu gaan genieten van haar welverdiende pensioen. Ter gelegenheid van Erica’s laatste werkdag maakten veel klanten en (oud-)collega’s gisteren de gang naar de drogisterijwinkel in de Blauwstraat om afscheid te nemen.

Al sinds de opening van het filiaal in Steenbergen is Erica van Dijke werkzaam geweest bij de Trekpleister. Ze begon als eerste verkoopmedewerk(st)er, maar maakte al snel carrière als filiaalmanager. In die hoedanigheid was Erica verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de zaak.

‘Erica stond altijd voor ons klaar’

Temidden van alle veranderingen die zich in de loop der jaren voordeden, is Erica voor het personeel steevast een rots in de branding gebleken. ,,Ze is ontzettend betrokken bij de winkel. Zelfs op haar vrije dag belde Erica regelmatig naar ons om te vragen hoe het ging. En ook als we haar hulp nodig hadden, stond ze altijd voor ons klaar’, vertelde medewerkster Thera Baselier. ,,Eigenlijk is ze onmisbaar en mede daarom laten we haar met pijn in het hart gaan.’’

‘Humor heeft ze zeker en vast’

Ook voor de vaste klanten is de Trekpleister in Steenbergen zonder de in Bergen op Zoom woonachtige Erica van Dijke maar moeilijk voor te stellen. Voor hen is Erica synoniem aan de vestiging. Zo ook voor de heer en mevrouw Zuurmond. ,,Toen wij nog in vishandel hiernaast zaten, hebben we veel met haar opgetrokken. En vooral veel met haar gelachen, want humor heeft ze zeker en vast.’’

Erica heeft er nog geen idee van wat ze met de vrijgekomen tijd gaat doen. ,,Eerst maar eens lekker uitslapen en daarna eens lekker gaan winkelen met mijn dochter. Misschien wel bij de Trekpleister,’’ lacht ze.

Foto Stanley van Aken©KijkopSteenbergen.nl