Bluf in de Duiventoren?

WELBERG – In een gezellig volle Duiventoren werd gisterenavond door 12 teams gestreden om kwalificatie voor deelname aan de halve finales van het Nederlands Team Kampioenschap Poker (NTKP). Omdat dit voor teams het enige pokerkampioenschap in Nederland is, hing er voor de recreatieve pokeraars veel van af. Er werd sportief gestreden… niet om (grote) geldprijzen, maar voor kwalificatie en natuurlijk om de eer.  

Marco van Wesel, eigenaar van Partycentrum Duiventoren, nam met zijn team zelf mee aan de voorronde en kon daardoor op deze avond niet zijn gebruikelijke rol van gastheer vervullen. Niet met het mes op tafel, maar met de pokerfaces in de plooi en de mouwen opgestroopt lieten de teams -afkomstig uit onder andere Steenbergen, De Welberg, Ossendrecht, Willemstad en Zevenbergen- zich tijdens deze strijd liever niet in de kaart kijken.

De volgende ronde

Slechts twee teams konden zich verzekeren van deelname aan de halve finales die in december zullen gaan plaatsvinden. Dit geluk werd toebedeeld aan team ‘Swaanenzang’ uit Steenbergen en team ‘Cracking Aces’ uit Ossendrecht. Deze teams behaalde de hoogste scores en kunnen zich gaan opmaken voor de laatste voorronde, waarin gestreden wordt om deelname aan de finale voor de titel ‘Beste Pokerteam van Nederland’, op zaterdag 13 januari 2018.

Door Mascha Diaz