Bloemist mag nu verkopen in kleinere tent en met een aangepaste zij-presentatie

STEENBERGEN – Vorige week vrijdagmiddag stuurde bloemist Theo van Someren van Binderij Bloemweegen op de hoek Grote Kerkstraat-Blauwstraat een noodoproep naar onder meer Steenbergse Courant en KijkopSteenbergen.nl. Hij had van gemeente Steenbergen verstaan gekregen dat de verkooptent bij de ingang van zijn winkel te groot was en daardoor een veilige doorgang voor de voetgangers blokkeerde. Zaterdagochtend had hij er voor moeten zorgen dat de blokkade zou zijn opgeheven. Desondanks bleek dat er niet werd ingegrepen. Wethouder Wilma Baartmans besloot met de bloemist in gesprek gaan. Volgens de bloemist is een voorstel tot aanpassing nagenoeg goedgekeurd.

Wethouder Wilma Baartmans gaf dit weekend in een reactie te kennen dat ze het vervelend vindt dat de situatie was ontstaan. “Als gemeente doen wij er juist alles aan om de ondernemers in deze moeilijke tijd te ondersteunen. Maar dit mag natuurlijk niet ten koste gaan van de veiligheid”, zo stelde de wethouder.

In de ledeneditie van Steenbergse Courant van gisteren, vrijdag 15 januari staat een uitgebreid artikel over deze kwestie.