Blije gezichten na aangepaste aankomst op school

STEENBERGEN – De basisscholen zijn weer – zij het met tal van maatregelen – gestart. Vanochtend was het bij de scholen nog even wennen geblazen. Er waren maatregelen genomen om een zo veilig mogelijke opstart te hebben. Met speciale looproutes, met aangepaste lestijden en kleinere groepen waar nodig.

“Ik ben blij met het continu rooster en de duidelijke tijden waarop mijn zoon nu naar school moet. Twee vaste dagen en een dag waarop hij om de week op school is. Dat is heel duidelijk en betekent ook minder halen en brengen. Op andere scholen waar ze niet gekozen hebben voor een continu rooster is het voor ouders een heel gedoe. Dat lijkt me overigens voor de leerkrachten ook niet gemakkelijk”, vertelt een moeder die haar kind op de Maria Reginaschool heeft. Ze is positief over de wijze waarop hier vanochtend alles goed was geregeld. “We werden opgevangen door de leerkrachten, er waren duidelijke looproutes, prima geregeld”.

“Blij dat we weer aan zet zijn”

Ook op de Nieuwe Veste werden ouders opgevangen en waren er verschillende looproutes voor de kleuters en de diverse groepen op de basisschool. Directeur Anne van Loon hield de zaken op het schoolplein bij de basisschool in de gaten. “Ik ben blij dat we weer aan zet zijn. Ons hele team heeft hier op gehoopt en vindt het fijn dat we niet meer op afstand hoeven les te geven. In de afgelopen weken zijn wij steeds op school geweest om filmpjes te maken voor de online lessen. De hele school heeft een intensieve schoonmaakbeurt gehad en we hebben alles ingericht volgens de richtlijnen. Alle voorzorgsmaatregelen zijn genomen”.

“Onrustig geslapen”

In de klas van juf Karlijn – groep 3-4 – kleuren de kinderen een kleurplaat. ‘Wij gaan weer naar school’. En: “Wat leuk je weer te zien. Ik heb jou enorm gemist. We gaan nu weer fijn samen leren, werken en spelen!’.  “Ik vind het heerlijk om weer te kunnen beginnen. Ik kon niet wachten, heb zelfs afgelopen nacht onrustig geslapen”, bekent juf Karlijn. “Overigens heb ik mijn kinderen net voor de vakantie allemaal nog gezien. Ik ben namelijk bij hen langs geweest om een ‘doe het zelf pakketje’ af te geven met een instructiefilmpje voor het moederdag cadeau dat de kinderen konden maken. En zo zijn hun moeders verblijdt met een zelfgemaakte kaars”. Ze merkt op dat de kinderen weer wat gegroeid zijn in de acht weken dat ze hen heeft moeten missen.

Aan een van de tafeltjes kletsen Lotte, Yaela, Femke en Angelique eerst even bij voor ze aan hun kleurplaat beginnen. “Het leukste vinden we dat we elkaar weer zien”, zo laat het viertal weten. Ze zijn blij weer op school te zijn.

Zwangerschapsverlof

Ook juf Sanne van groep 7-8 is blij dat de school nu is begonnen. Ze gaat namelijk op 5 juni met zwangerschapsverlof en heeft nu tenminste nog een paar weken plezier van haar leerlingen.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl