Blije gezichten en veel voldoening dankzij Steenbergen DOET

STEENBERGEN – ,,Normaal gesproken zitten we vooral op kantoor en werken we natuurlijk wel samen met onze collega’s en vóór de inwoners van Steenbergen, maar wat is het leuk om nu ook eens direct met de mensen te werken.’’

Wat Saskia van Bavel-Neijssen van de afdeling ‘interne zaken’ van de gemeente betreft, is de vrijwilligersactie Steenbergen DOET – die vandaag z’n tweede dag beleefde – daarom sowieso al voor herhaling vatbaar.

Zij was vandaag in touw met een zestal bewoners van de SDW-locatie aan de Oostdam, met wie een uitstapje naar Heerle werd gemaakt. Om precies te zijn naar het huisadres van Linda van Gastel van de afdeling ondersteuning WOZ van de gemeente.

Deze ambtenaar bood de cliënten van SDW de gelegenheid om haar eigen pony’s te borstelen, te knuffelen, en wie dat wilde mocht er ook een paar rondjes op rijden. Nou, dat wilde onder anderen Sementa wel (zie foto's).

,,We hebben eerst koffie en fris gedronken, met een lekkere koek erbij, en vervolgens kennisgemaakt met de honden van Linda. Daarna kwamen de pony’s aan de beurt,’’ vertelde Saskia van Bavel in het kort hoe de dag verliep. Ook haar collega Alie Suijkerbuijk had deze activiteit uitgekozen om haar bijdrage te leveren aan Steenbergen DOET.

,,Je ziet allemaal blije gezichten, dan weet je waar je het voor doet en dat geeft veel voldoening,’’ aldus Saskia. ,,Je voelt gewoon de dankbaarheid,’’ vulde Linda aan.

Andere gemeente-ambtenaren waren vandaag in de weer met bewoners van de SDW-locatie aan de Vestinghlaan, met wie zij een bezoek brachten aan het gemeentehuis. In het kader van Steenbergen DOET werden verder uiteenlopende werkzaamheden verricht in verpleeghuis De Lindenburgh en de zorgcentra Onze Stede in Steenbergen en De Vossemeren in Nieuw-Vossemeer.

Ook morgen en donderdag verrichten medewerkers van de gemeente en leden van het college op vrijwillige basis vrijwilligerswerk.