‘Blij met steun vanuit de gemeenschap’

STEENBERGEN – Hij staat weer fier overeind, de grote kerstboom op de Markt, die in de nacht van zaterdag op zondag door vandalen werd neergehaald en gisteren tijdens de Kerstmarkt plat op de grond lag. ,,Uit de vele reacties van het publiek blijkt dat we de juiste beslissing hebben genomen om ’m weer op te bouwen,’’ reageert Kees de Bruijn, voorzitter van Retail Platform Steenbergen namens de werkgroep IJsfestijn.

Het bericht over de vernieling dat gistermorgen op KijkopSteenbergen.nl verscheen werd enkele tienduizenden keren bekeken en massaal gedeeld. Uit de honderden reacties bleek boven alles grote verontwaardiging over deze daad van vandalisme. Zoals: ‘Heel erg triest, welke leeghoofden halen dat in hun hoofd’, ‘Niet normaal, ze kunnen nergens met hun poten van afblijven, erg triest’ en ‘Diep en diep triest dit, totaal geen respect voor de rest. Maar wat hebben ze een lol gehad. Mensen werken keihard om dit op te zetten en dan is alles in één keer weg’.

,,Het leeft dus enorm in de gemeenschap, we zijn dan ook erg blij met de talloze hartverwarmende reacties. Dan weet je weer waar je het voor doet,’’ aldus De Bruin. ,,Dus vergeten wat er gebeurd is, hoe vervelend ook, en gewoon doorgaan.’’ De kerstboom werd vanmorgen door leden van de werkgroep IJsfestijn, met medewerking van een vrijwilliger met een kraan, terug omhoog gezet. ,,We moeten vanmiddag nog het een en ander afronden, maar dan staat ’ie er weer in vol ornaat,’’ besluit De Bruin.