Blauwwit kantine-trio klaar voor de toekomst

STEENBERGEN – Ze zetten met z’n drieën een dikke streep onder het verleden en gaan met zonnig gemoed richting de toekomst. Het driemanschap dat sinds deze maand de scepter zwaait over de kantine van VV Steenbergen, heeft zin in een nieuw, fris voetbalseizoen. Monique Kolkhuis Tanke, Corné Braat en Klaas de Wit stromen over van de goede zin en grootse plannen. Hun belangrijkste doel? Zorgen dat het weer vanzelfsprekend wordt om in de kantine gezellig na te genieten van de sport. Met een glimlach voor én achter de bar.

Geen beginnerspraat of de overmoed der onervarenen. Dit drietal weet precies waar het aan begint. Het zijn geen van allen onbekenden in de kantine van VV Steenbergen. Monique runde de tent het decennium voordat de kantine vorig jaar voor het eerst verpacht werd aan een commerciële partij. En ook toen dat avontuur de eerste keer fout liep, stond zij samen met Klaas de Wit klaar om het ontstane gat op te vullen. Corné Braat draait als vrijwilliger al jaren bardiensten.

Nieuwe wind

Bij hen allen stroomt er blauwwit bloed door de aderen, getuige de opsomming van vrijwillige functies die de revue passeert. Dat er het afgelopen jaar het nodige mis is gegaan rond hun clubhuis is een onderwerp waar ze niet over willen praten. Liever hebben ze over het al die activiteiten die er nu plaats gaan vinden.

Het eerste wapenfeit staat op het terras: de aanschaf van nieuw meubilair voor buiten. Met dank aan de supportersvereniging die voor de nodige financiën zorgde. Ook binnen gaan er dit jaar nog nieuwe meubeltjes komen. “We willen dat de mensen zien dat er een nieuwe wind waait,” vertelt De Wit.

Geen gemopper

Maar daar houdt het in materiële zin wel op met de vernieuwing. “De belangrijkste verandering moet uit ons zelf komen. Wij moeten ervoor zorgen dat iedereen weet dat hij altijd welkom is. Dat doen we met enthousiasme, passie en een lach. Ook achter de bar. Daar win je al heel veel mee.”

Van de clientèle wordt eveneens wat verwacht: “Dat we het met elkaar weer lekker over voetbal gaan hebben. Dat we tegen elkaar zeggen dat Jantje dat ene gemiste doelpunt toch eigenlijk wel had moeten  maken. Maar als Jantje binnenkomt we hem een groot compliment geven voor een mooie wedstrijd. Want aan de bar wordt niet gemopperd.”

Drie bakken koffie

Verder moeten themaweken en diverse activiteiten gedurende het jaar de boel bruisend en levendig krijgen. “En we zorgen dat we open zijn wanneer er iets te doen is. Voorlopig alleen tijdens de trainginsavonden op dinsdag en donderdag en tijdens de wedstrijden in het weekend. Maar voor de toekomst willen we gewoon open zijn als er iets te doen is op het sportpark. Al is dat maar voor drie bakken koffie. Het moet hier leuk en gezellig zijn voor iedereen. Voor een kaboutertje van vijf bent en voor de man die al vijftig jaar trouw supporter is.”

Vrijwilligers gezocht

En ambitie die wel wat menskracht vergt. Daarom is het eerste punt van actie om zoveel mogelijk nieuwe vrijwilligers te werven. “Zeker nog een stuk of vijftien bovenop de vijftien die we nu al hebben. Dan wordt het voor niemand teveel. Bovendien is het gewoon hartstikke leuk om vrijwilliger te zijn. Zeker achter de bar. We hebben enorm veel lol met elkaar,” promoot Braat.

Nieuwe naam

Of hij nu ‘De Voorzet’, ‘De Zijlijn’, ‘De Kruising’, ‘De Wissel’ of simpelweg ‘Rust!’ gaat heten, maakt de heren en dame feitelijk niet uit. Zo lang er maar een goede naam op de gevel van de kantine prijkt. Een naam die, eenmaal ingeburgerd, synoniem staat voor gezelligheid en samenhorigheid.  Een prijsvraag moet uitkomst bieden.  De nieuwe naam wordt in september onthuld door de winnende bedenker.