Bisschop komt alvast afscheid nemen van te sluiten kerken

DE HEEN/WELBERG/DINTELOORD – Vooruitlopend op de slotvieringen die in november worden gehouden, komt bisschop Jan Liesen van het bisdom Breda deze en volgende week zaterdag alvast afscheid nemen van de drie kerken – in Welberg, De Heen en Dinteloord – die de Sint Annaparochie noodgedwongen moet sluiten.

Komende zaterdag, 4 oktober, gaat de bisschop voor in de eucharistievieringen van de H. Corneliuskerk op de Welberg (17.00 uur) en de H. Petrus en Pauluskerk in Dinteloord (19.00 uur). Zaterdag 11 oktober is Liesen voorganger in de eucharistieviering van de Heense O.L.V. ten Hemelopneming (17.00 uur), die op zaterdag 8 november als eerste aan de eredienst wordt onttrokken. Voor de Corneliuskerk valt zaterdag 15 november het doek, de Petrus en Paulus is zaterdag 22 november aan de beurt.

In aanloop van deze memorabele gebeurtenissen, kunt u vanaf morgen in de Steenbergse Courant een reeks artikelen lezen met en over vrijwilligers van de rooms-katholieke kerken in De Heen, Welberg en Dinteloord.

Bisschop Jan Liesen. (Fotograaf Ramon Mangold)