‘Binnenstebuitenmarkt’ bij woonvoorziening SDW

STEENBERGEN – Voor de laatste keer wordt, op zaterdag 21 mei, een open dag gehouden bij de woonlocatie van SDW aan de Vestinghlaan in Steenbergen. Hoewel er nog altijd mensen zijn die niet precies weten waar de bewoners na hun ‘Stella Maris-periode’ zijn gebleven, staat er ondertussen een volgende verhuizing op stapel.

Als het goed is begint in de loop van juni de sloop van het vroegere kinderdagverblijf De Parkrakkers op de hoek van de Zuidwal met de Van Gaverenlaan, waar SDW een nieuw complex gaat bouwen voor zowel de bewoners van de Vestinghlaan als die van de woonlocatie aan de Oostdam.

Hoe noodzakelijk de nieuwbouw is, kunnen belangstellenden zaterdag 21 mei met eigen ogen zien bij een bezoek aan de Vestinghlaan, waar iedereen van 11.00 tot 15.00 van harte welkom is op een zogenoemde ‘Binnenstebuitenmarkt’. Onder (bege)leiding van de vrijwilligers Ria Koks en Grada van Caam, die elke woensdag naar de woonvoorziening komen om creatief bezig te zijn met een aantal bewoners, zijn de voorbije weken al de nodige voorbereidingen getroffen voor de open dag.

Zo zijn de cliënten Tiny van Broekhoven, Wies Smeekens en Nico Rijk al druk in de weer geweest met het beschilderen van flessen. Ook worden er potten en bakjes gemaakt, voor de bloemen en de plantjes die met medewerking van Jolanda’s Boeket voor een zacht prijsje te koop worden aangeboden tijdens de open dag.

Daarnaast hopen de medewerkers van SDW dan ook nieuwe vrijwilligers en mogelijk toekomstige bewoners te mogen verwelkomen. Dat de toegang gratis is en dat er een bakje koffie klaarstaat voor alle belangstellenden, spreekt wat de organisatie betreft voor zich.