“Binnen 1 jaar resultaten zien of ik scheer me kaal”, zo belooft wethouder Economische Zaken

STEENBERGEN – Ondernemend Steenbergen hield vanavond in de showroom van Autobedrijf Iriks een drukbezochte nieuwjaarsreceptie. Een tweehonderdtal ondernemers kwam elkaar het beste toe wensen en kregen te horen hoe de wethouders Petra LePolder (onder meer recreatie) en Vincent van den Bosch dachten over het thema van deze avond: “Schakel tussen Noord en Zuid”. Vervolgens werd het een geanimeerde avond.

De gezamenlijke nieuwjaarsreceptie is een initiatief van Rabobank Het Markiezaat in samenwerking met Ondernemers Platform Steenbergen (OPS), Retail Platform Steenbergen (RPS), ZLTO en Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Steenbergen.
Na het openingswoord van OPS-voorzitter Stefan Verkaart kwamen de wethouders LePolder en Van den Bosch aan het woord in een vraaggesprek dat werd geleid door journalist Wim van de Broek. Indachtig het thema van de avond kwam vanzelfsprekend de A4 aan de orde.

Volgens wethouder Van den Bosch krijgt de gemeente Steenbergen nu al meer telefoontjes van belangstellenden voor een plaatsje op het industrieterrein. Steenbergen heeft zijn focus gezet op vier pijlers: Biobased economy, de agrarische sector, de Retail en Recreatie. Vooral logistiek heeft daarbij grote aandacht en dat is niet verwonderlijk, gezien de plek van Steenbergen tussen de twee havensteden. Van den Bosch is niet van plan het alleen bij woorden te laten. Hij wil in samenwerking met ondernemers, via innovatieve plannen, concrete resultaten zien. En die zullen er volgens hem komen: “Als er binnen een jaar niets is bereikt, eet ik mijn hoed op of zal ik me kaal laten scheren”, zo beloofde de wethouder voortvarend.

Pareltjes rijgen
Zijn collega Lepolder wilde een dergelijke belofte niet doen. Zij wil er voor zorgen dat mensen niet om de gemeente heenrijden, maar het gebied ook werkelijk gaan bezoeken. “We mogen best trots zijn op wat we hier aan rust, groen, water en ruimte hebben. Er zijn heel wat pareltjes. Die gaan we aaneenrijgen tot een prachtig sieraad”, aldus de wethouder. Dat gaat Steenbergen niet alleen doen, maar vanuit De Brabantse Wal, De Waterpoort en Landschap met Allure. “De gemeente wil voornamelijk faciliteren. Maar alle troeven liggen op tafel, ondernemers moeten hun kansen pakken”.

Geen woorden maar daden
Overigens werden de woorden van beide wethouders door de aanwezigen met genoegen beluisterd. Maar een flink deel van de aanwezigen bleef sceptisch. De ondernemers willen wel, graag zelfs, want ze kunnen wat economische wind in de rug goed gebruiken. Met name de Retail heeft het echt moeilijk. Maar men wil niet alleen woorden, maar ook daden.

Toch is er hoop: vooral door de belofte van wethouder Vincent van den Bosch. Want een wethouder die zijn scalp beschikbaar stelt bij het uitblijven van resultaten, moet toch wel heel zeker zijn van zijn zaak.

Hoe dan ook, voor de bezoekers was het een geslaagde avond. Als was het alleen maar vanwege de plezierige sfeer, de hartelijke ontmoetingen en prettige gesprekken.