Biljarters De Stelle landskampioen

DE HEEN – De biljarters van BV De Stelle hebben na het regionale kampioenschap en de winst in de gewestelijke finale ook de landstitel veroverd in de 3e klasse libre. Een prestatie van formaat, want de eindstrijd ging nog tussen acht teams, die maar liefst 947 teams achter ons hadden gelaten voordat zij  in Nieuwegein gingen strijden om de allerhoogste eer.

Rien Dam, Karel van de Branden, Cees Goderie, Piet de Jong, Frans Nootenboom en (schrijver) Jack de Mooij wonnen in hun poule zes van de negen partijen, goed voor twaalf partij- en vier wedstrijdpunten en daarmee stootten de mannen door naar de grote finale.

Daarin troffen zij BV De Beurs uit Vlietlanden als tegenstander en was het aan Piet de Jong, Karel van de Branden en Rien Dam om de klus te klaren. De Jong won zijn partij, maar Van de Branden verloor, waarna de druk op de schouders van Dam kwam te liggen. Hij wist na een achterstand van 14 caramboles terug op gelijke hoogte te komen met zijn opponent.

Huldiging in het clubhuis

Vervolgens misten beide spelers om beurten een aantal makkelijke ballen, maar uiteindelijk lukte het Dam om de beslissende carambole te maken, waardoor de titel voor de Heense biljarters was. Na de prijsuitreiking en het spelen van het volkslied namen de mannen er alvast een paar op de overwinning, waarna zij bij thuiskomst in clubhuis De Stelle nogmaals werden gehuldigd.

'Nooit Gewonnen Geven'

Met het landskampioenschap is er een onvergetelijk einde gekomen aan het zelfstandige bestaan van BV De Stelle. De club gaat met ingang van het nieuwe seizoen samen met BV De Wellse Vaert verder onder de nu helemaal toepasselijke naam ‘Nooit Gewonnen Geven’. Wie belangstelling heeft om bij deze vereniging te gaan biljarten, kan voor inlichtingen terecht bij secretaris Anushka van der Wulp, (0167) 562753, of in het dorpshuis.