Bijzonder Oudejaarsavond programma op SLOS TV

STEENBERGEN – Onder de noemer “Samen sterk het nieuwe jaar in” wordt door SLOS TV op oudejaarsavond een speciaal, lokaal programma voor jong en oud uitgezonden. Dit begint met een opname van het bijzondere Bevrijdingsconcert uit 2019, wordt gevolgd door een luchtige ‘Oliebollenquiz’ met aansluitend een bijzondere terugblik op het afgelopen jaar. Hierin is ook de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Ruud van den Belt opgenomen.

Het oudejaarsprogramma is een initiatief van de gemeente Steenbergen, SLOS TV en diverse lokale organisaties. Ondanks de huidige lockdown en het vervallen van de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst in het gemeentehuis hopen de samenstellers bij de kijker het gevoel van betrokkenheid en verbinding te versterken.

Verbinding

,,Juist nu de feestdagen noodgedwongen een sober karakter krijgen en zich vooral in huiselijke kring moeten afspelen, is het belangrijk om zoveel mogelijk verbinding te maken in onze samenleving,” licht burgemeester Ruud van den Belt het initiatief toe. ,,Het is geweldig om te merken hoe enthousiast er van alle kanten wordt meegewerkt om dit speciale programma, ondanks alle beperkingen, voor elkaar te krijgen. Hieruit blijkt maar weer eens de grote maatschappelijke betrokkenheid die onze gemeenschap kenmerkt.”. De burgemeester spreekt tevens de hoop uit dat het oudejaarsavondprogramma het gevoel van eenzaamheid wat verdrijft dat sommige inwoners hebben. “Het programma sluit bovendien aan bij alles wat dit jaar gedaan is om de gevolgen van de coronacrisis voor onze inwoners en ondernemers zoveel mogelijk te beperken”.

Oproep: doe de beste wensen

Inwoners worden door de samenstellers opgeroepen om een kort filmpje in te sturen met zijn of haar beste wensen. Dit kan tot 26 december naar nieuwjaar@slos.nl. De ingezonden filmpjes worden na middernacht uitgezonden, na de digitale samenzang van een groot aantal leden van koorgezelschappen uit de gemeente Steenbergen.

Voorschotje

De komende twee weken volgen nadere details over het programma en over de mogelijkheden om deel te nemen aan de Oliebollenquiz. Met deze quiz wordt alvast een voorschotje genomen op de jubileumviering van 750 jaar stad Steenbergen en 25 jaar gemeente Steenbergen in 2022.